Dufour 460 har fått moderne linjer og en bred hekk. Dufour satte trenden med to ratt. Kanskje bysse i cockpiten blir det neste.
Dufour har i løpet av kort tid bytet ut hele sin serie. 460 ble siste mann ut. Båten følger oppskriften fra sine søsken.

Byssa på hekken

Siste trenden er å lage maten i cockpiten også i seilbåt. Her er Dufour 460.

Publisert Sist oppdatert

Hvorfor må man ned under dekk for å lage maten på de fineste sommerdagene. Seilbåter har fått enorme cockpiter, men først nå får de den muligheten motorbåter har hatt i mange år. Tilbrede mat i frisk luft. Seilere har selvfølgelig savnet dette, og løst problemet med en grill festet til pushpiten.

Ekstrautstyr

Bysse i cockpiten ble lansert med Dufours største modell 560 og er også mulig å få på 500. Det franske verftet er ikke lenger alene med å tilby dette. Du kan også lage mat på hekken i en stor Hanse, og det kommer nok også hos flere konkurrenter. Hvor digg er det ikke å steke makrellen i solen, og slippe unna med fiskefett under dekk.

Dufour 460 som ble lansert under messen i Cannes i forrige uke koster fra 2,3 millioner kroner men listen av ekstrautstyr er lang. Tenk derfor heller opp mot 3 millioner.

Byssa i cockpiten som består av vask og gassgrill samt kjøleboks i cockpitbordet koster ca 30 000, men er inkludert om du velger båten i den dyreste utstyrsversjonen som koster 2,5 millioner. I tillegg kommer transport , stoffing og rigging.

Byssa frem

Nye Dufour 460 som erstatter Dufour 445 har også en ny løsning under dekk. I versjonen med tre lugarer og to bad er byssa flyttet frem til hovedskottet, mens salongen er trukket akterover. Det gjør at du kommer ned i salongen direkte fra cockpiten. Kanskje ikke det smarteste med våte klær midt i Nordsjøen, men noe man vil sette pris på i godvær.

Båten leveres også med tre lugarer og tre bad, eller fire lugarer og tre bad, siste for charter. Disse versjonene har langsgående bysse.

Dufour 460 er nominert til Årets Båt og skal testes av juryen i Italia i begynnelsen av oktober.

Dufour 460 har byssa trukket fremover foran salongen. Båten har er skyvbart kartbord.