Dekkshusbåt med egen TV-stue

Danske Nordship 380 DS har utnyttet hver cm under dekk og fått plass til to «stuer»

Publisert

Store bildet: Passasjen mellom akterlugaren bak og salongen har Norship laget en liten intim hyggekrok.

Nordship lager dekkshusbåter. Disse har et høyt overbygg som gjør at båten blir lys under dekk. Du føler at du går inn i båten, ikke ned i en kjeller som på mange andre seilbåter.

    Nå har Nordship kommet med en ny 38-foter som vi fikk se under båtutstillingen Oppna Varv i Sverige. Nyheten er svært lik verftets 40-foter som har vært på sjøen noen år. Største forskjellen er at det er et bad mindre på 38-foteren. Nyheten koster 2,7 millioner, 600 000 mindre enn 40-foteren. Båten vil bli en av mange nyheter på Båter i Sjøen

Se oversikt over Seilbåtnyhetene til Båter i Sjøen her.

Salong med panoramautsikt

Nordship 380 DS er en ekte dekksalongbåt hvor salongen er opphevet slik at du ser rett ut av de store dekkshusvinduene. Du kan dermed sitte under dekk med full oversikt i dårlig vær. Fra salongen er det 360 graders utsikt. Båten har til og med innvendig styreposisjon.

    Under cockpiten på styrbord side er det laget en liten salong med to god stoler. Her kan man trekke seg tilbake om man vill. En perfekt sted å sitte å lese, eller å se TV.

To cockpiter

Cockpiten er også delt opp. Fra bakre cockpit er arbeidscockpiten. Herfra styrers båten og seilene betjenes. Cockpiten foran er for passasjer. Her er det fritt for tauverk. Cockpiten er nærmest satt oppå dekk. Det gjør at plassen under cockpiten kan utnyttes makimalt. Det gjør at båten har usedvanlig stort volum under dekk.

    Båten har bra med seil. Båten har et seilareal på 76 kvm. Den har fått en moderne og effektiv rigg. Storseilet kan rulles inn i masten, men standardseilet er utstyrt med vertikale spiler som gjør det mer effektivt.

     

Flere båt-og utstyursnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.