Dufour satser på miljø

Det franske verftet vil skåne omgivelsene både under produksjon og under bruk av båten. I 2009 vil alle båtene bli merket «Blue sail».

Publisert

Båtprodusentene begynner å tenke miljø. Beneteau har sluttet å bruke regnskogstømmer under dekk. Lagoon lager katamaraner med hybridteknologi.

Les om Lagoon med hybridmotor her.

Først ute med å tilby båter etter et omfattende miljøprogram var CR-Yachts tilbyr båter.

Les om CR-Yachts miljøsatsning her.

Nå kommer også Dufour med et omfattende program som ikke bare er et valg, men blir standard på alle båtene. Båtene får en rekke tiltak som oppfyller «Blue Boat Label» som blir gitt ut av French Marine Federation FIN

Sertifisert teak

Dufour vil ha teak i cockpit og valgfritt på dekk med FSC sertifisert teak. Denne teaken er kontrollert plantasjeteak.

Moderne motorer

Dufour bruker Volvo Penta. Siste generasjon fra den svenske produsenten har kuttet utslippet av skadelige partikler med 50 prosent.

Kraftig dynamo

Dufour oppgraderer dynamoen på motoren. De vil produsere fra 115 til 140 Amps. I følge Dufour vil det gjøre at du kan kutte ned på motorbruken for å lade batteriene.

LED lys

Båtene vil få lanterner av LED. Disse bruker mindre en 10 prosent av konvensjonelle lyspærer.

Sjøvannspumpe

Det vil bli montert fotpumpe for sjøvann. Sjøvann kan erstatte ferskvann i mange tilfeller og vil gjøre at man sparer ferskvann.

Mindre dieselsøl

Båtene vil få et system som samler opp søl som oppstår når man tanker bunkers. Dette er et krav fra «Blue Boat Label»

Større septik

Når septikken er full går kloakken rett i sjøen. Dufour satser på større septiktanker på sine nye båter. Dette er et krav fra «Blue Boat Label»

Miljøvennelig hygiene produkter

Med båten følger det også et sett med biologisk nedbrytbare hygieneprodukter som en gave til kunder som ønsker å tenke på miljøet.