Innredningen er bygget lett.
Kraftig motor gir høy marsjfart.
Gennaker gir mer fremdrift i medvind.
For seil har båten rorkult.
Med 280 hk kan båten også brukes som trekkbår for wakeboard.
Båten kan leveres med ulike innredningsalternativer, med eller uten badstue.
To master gir enklere seilhåntering, lavere seilingshøyde og mindre krengning.
Lav vekt gjør at båten glir lett i vandet med minimal seilføring.

En ekte hybridbåt

Sailjet 40 fra Finland gjør 20 knop for motor, men kan også utnytte vindkraften effektivt, takket være moderne materialer.

Publisert Sist oppdatert

Sailjet 40 er en nyskapende båt som i disse dager blir vist frem på båtmesse i Finland. Båten er bygget av In Time Yachts, og konstruert av Karl-Johan Stråhlmann, mannen bak de siste Finngulf-båtene.

Lang rekkevidde

Verftet beskriver båten som et helt nyt konsept, hvor skrogform, vekt og kraft er satt sammen på en ny måte. En båt som bryter barrierer, og som gir en enorm rekkevidde. Når vinden dør, så kan man skru på motoren, og marsje 20 knop mot målet.

Karbon og epoxy

Den 40 fots lange båten veier under fem tonn. Den lave vekten takket være avanserte materialer som karbon og epoxy, gjør at båten kan lages helt annerledes. Det kreves mindre seilareal for å få fart på båten som kan seile 7-9 knop på slør. Med to lette karbonmaster blir seilingshøyden kun 13 meter, og lave master gjør at en kjøl på kun 500 kilo gir nok stabilitet. Batterier og tanker er også med på å gi båten stabilitet. Med opptrekkbar kjøl og ror, så kan båten også seile i grunne farvann.

Kostbar

In Time Yachts bygger kundetilpassete båter. Båten kan leveres med ulike innredningsalternativer, og båten vist på messen i Helskinki har badstue forut. Båten kan også bygges med en mast, men verftet anbefaler to, hvor båten har to seil på rull. Båten har en motor på 280 hester, og koster fem millioner kroner med nødvendig utstyr.

Data

Lengde 11,75 m

Bredde 3,49 m

Dybde 0,53-2,1 m

Vekt 4500-5000 kg

Seilareal: 2 x 30 kvm

Gennaker 70 kvm

Mastehøyde 13 meter

Diesel 50 liter