Første bilder av Oceanis 37

Beneteau har verdenspremiære i Sandvika med sin nye 37-foter. Vi har vært om bord.

Publisert

Messa åpner offiielt førts i morgen, men alt i dag var presse og inviterte og tok en snikk titt.

Det meste tyder på at Oceanis 37 vil bli en lettsolgt båt. Båten vil konkurrere i markedet med Bavaria 38 som kommer til vinteren, Hanse 370, Dufour 385 og Jeanneau 36i. Båter i denne størrelsen har tradisjon for å selge bra.

Rask turseiler

Testen forrige helg viste at Oceanis 40 hold følge med sine konkurrenter under seil. Det vil nok også 37-foteren gjøre. Båten har moderne linjer og en fornuftig rigg for turseiling.

Lekker design

Utseende kan diskuteres, men de fleste vil nok være enige at den nye Oceanis 37 er en del mer elegant enn den gamle Oceanis 375. Også under dekk er båten elegant. Stilen kunne gått rett hjem i et trendy interiørblad. Hvor tidløs den er får vi se om noen år.

Party båt

I Oceanis 37 er belysningen satt av et wirestrekk med spotter. Det er første gang jeg har sett i en båt. Byssa er stor, med en brønn for vinflasker, kjøleskap med kapasitet til å kjøle ned en hel kasse øl, men skuffer til kniver og gafler mangler. Rundt salongen kan det sitte mange, så har kan du ta med dine venner.

Flott akterkabin

På tegningen ser begge akterkabinene like ut, men i virkeligheten er de to av to forskjellige verdener. På syrbord side er det to luker til stuerom fra cockpiten. Det stjeler plass fra den ene akterlugaren. I babord akterlugar er det hele fire åpnbare vinduer. Den ene ut mot hekken som gir lugaren mye lys og kjør den spesielt trivelig.