Grand Soliel LC46 får tre luagrer og to bad, begge med eget dusjrom. Stor bredde gir en bysseløsning som på Bavaria Vision 46.
Køya i akterlugaren kan splites.
Grand Soliel LC46 får targabøyle hvor storseilskjøtet er festet.

Grand Soleil med nytt konsept

Til helgen vises turseiler-modellen fra Italia i Dusseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Markedet for seilbåter er i forandring. Turseilerbåtene blir raskere, og har spist store deler av markedet fra seilbåter som også kan brukes i regatta. Grand Soleil blir ofte sammenlignet med X-Yachts, et verft med bra suksess for en egen turseiler linje, Xc. Nå lanserer også Grand Soleil en modell for seilere som ikke har planer om regattaseiling. Grand Soliel LC46 er en 14,7 meter lang båt laget for behaglig turseiling.

Lys og moderne

Grand Solieil har valgt en annen retning enn X-Yachts. Mens Xc-båtene har et mer konservativt uttrykk, har Grand Soliel valgt en mer moderne linje. Italienerne ligger tettere opp mot Beneteau, med store vindusflater, bred cockpit og targabøyle.

Cockpitbenkene har L-form. Alle liner og fall er trukket bak til rormannen. Båten er tegnet for selvslående fokk.

Spennende løsninger

Grand Soleil 46 har en innredningsløsning som kan minne om Bavaria 46 Vision, men Grand Soliel har klart å utnyttet skroget med tre fulle lugarer, takket være økt bredde. Den ene lugaren akter har køyer som kan splittes. Italienerne liker å ligge i solen, og den nye båten har et spesielt arrangement for det foran masten.

Til Sverige

Etter at Lunde Båt nå kun konsentrere seg om Bavaria, må du til Bavia Yacht i Sverige for å kjøpe Grand Soleil. De selger også Bavaria og Diva.

Grand Soliel LC46 er en av mange nyheter du kan se på messen i Dusseldorf som åpner dørene på lørdag.

Store vindusflater og lys innredning på nyheten fra Italia.