Hanse 345 i Norge
Hanse 345 i Norge
Kartbordet står på skottet til badet.
Stor brede i akterskipet gir god plass i akterlugaren.
Med to lugarer er badet stort.
Båten med en skroglengde på under 10 meter har to ratt, men god plass for rormannen.
Hanse 345 har en av klassens beste bysser.
Hanse 345 på plass i FjordSailings utstillingslokale i Asker.

Hanse 345 i Norge

Tre lugarer og en pris under 800 000.  Nyheten vil nok bli en volumselger.

Publisert Sist oppdatert

Siste nytt fra Hanse har ankommet Vollen i Asker og står utstilt innendørs. Båten har to lugarer med et stort bad. Utstilingsbåten kan bli din for 1.090.000 kroner, noe som er en avslag på over 100 000 av ordinær pris. Utstillingsbåten har ekstrautstyr som varme, elektrisk ankerspill og VHF. Den har også oppgraderte seil, og interiør, samt levert sjøsatt og seilklar.

Doble ratt

Det er særlig cockpiten som er den store forskjellen mellom nyheten, og båten den erstatter. Med doble ratt blir cockpiten like funksjonell som sine større søsken. Overraskende nok er det god plass til både doble ratt og et cockpitbord. Båten er svært bred i hekken, og cockpiten er maksimert ut mot ripa, og dekket forsvinner nesten helt bakover.

Praktisk innredning

Hanse 345 vil bli barnefamilens drømme båt. Hanse har klart å få inn tre funksjonelle lugarer, uten å ofre noe særlig, annet enn stueplass. Det voluminøse skroget gir imponerende plass. Ståhøyen er unik. Jeg fikk ikke målt, men den er ikke langt fra to meter. Byssa er helt klart klassens beste. Badet er også helt OK. Hanse 345 er i dag en unik båt på markedet, og er første båt under 35-fot med to ratt og tre lugarer. Dufour 325 har også to ratt, men kan kun leveres med to lugarer, slik som den utstilte Hansen.

Mange vinduer

Hanse 345 skiller seg ut fra sine søsken når det gjelder vinduer, og vinduene er med på gi båten et uttrykk. Over de store vinduene i salongen er det også plassert en bred teaklist som skuler liner og fall som er ført helt bak til rormannen. Som på sine nye søsken er det ingen vinsjer ved nedgangsluken. Storseilshalingen er festet på hytta. Aktenom masten er det plassert to store luker som gir lys ned i salongen. Utstillingsbåten var utstyrt med teakdekk. Dette var lagt med flotte avslutninger, slik et teakdekk bør se ut.

Hanse 345 starter på 785 000,-

Utstillingsbåten har lyst interiør i eik.