Kjempe på 36-fot

Den splitter nye Bavaria Cruiser 36  stilles ut i Leangbukta til helgen. Vi har alt vært om bord.

Publisert

Den nye 36-foteren fra Bavaria fyller gapet mellom Bavarias 32-foter og 40-foteren som hadde verdenspremiere under Båter i Sjøen. Den nye modellen erstatter hele tre nåværende modeller. Bavaria 34, Bavaria 35 og Bavaria 38. Båten har akkurat kommet til landet, og Lunde Båt jobber på spreng for å få sin innendørsutstilling klar for helgen.

Du kan se film og lese om Bavaria Cruiser 40 her.

To eller tre lugarer

Bavaria Cruiser 36 kan leveres med tre eller to lugarer. Den utstilte båten har tre lugarer. Båter i denne størrelsen blir ofte trange med tre lugarer. I stedet for å ofre plass i forpiggen slik verftet gjorde med 36-foteren som var i salg i midten av 2000, har man med dagens modell ofret kartbordet for å få plass til den tredje lugaren. Det gir båten en imponerende eierlugar forut, enten man velger to eller tre lugarer.

Flott under dekk

Stilen under dekk er typisk for Bavaria. Det er lite nytt på det estetiske, men det er nå muligheter for å velge flere tekstilalternativer. Det utstilte båten har mørkeblått putetrekk som også er standard.

Nyheten har som Bavaria 34 og 35 en tradisjonell salongløsning med benker på hver side. Båtens bredde på nesten 3,7 meter gir et kjempebord. Her kan du dekke opp med store gryter og mange flasker før det blir fullt. Kartbordet kan trekkes frem fra skottet inn mot badet. Løsningen er enkel, men ser ut til å fungere.

Byssa imponerer også. For å ikke gå for mye ut i bredden er vaskene satt etter hverandre i lengderetningen. Byssa er også godt utnyttet med skuffer og skap. Også salongbordet har fått to skuffer.

Badet har fått plass tvers av byssa.

Skrogets store bredde gjør at denne løsningen fungerer bra. Badet er ikke enorm, men fungerer bra om man ikke må ha egen dusjrom.

Akterlugarene imponerer også for en båt i denne størrelsen. Vi stusser litt over at kun den ene akterlugaeren har skrogvindu.

Du finner innredningstegninger av Bavaria Cruiser 36 her.

Ett ratt

Cockpiten på den nye 36-foteren ligger tettere opp mot 32-foteren enn 40-foteren. Båten har kun ett ratt. Foran rattpidestallen er det et stort cockpitbord. Båten har den samme badeplattformen som 32 og 40-foteren. Båten har også stuerom i baugen som 40-foteren mangler.

Båten har de samme linjer og løsninger som sine søsken. Mye tyder på at nyheten vil seile bedre enn modellene den erstatter.

Under millionen

Lunde Båt vil tilby tre-lugarsversjonen til en ekstra hyggelig pris til helgen. Da kan du få båten for akkurat under en millionen ferdig levert i Danmark. Da er båten seilklar, og med en 30 hesters motor. Det eneste som mangler i manges øyne til den prisen er varmeapparat og plotter. To-lugarsversjonen koster 20 000 mindre enn trelugars versjonen. Startprisen på den er på 840.000,- men det er uten levering og klargjøring. Med liten motor, og uten det aller mest nødvendige utstyret.

20 båter

Lunde Båt har bestilt 20 36-fotere. Haldor Holm regner med at tre-lugarsversjonen vil bli mest populær. Erfaringen viser at ca 70 prosent vil velge denne løsningen. To lugarsversjonen har støre stuerom, større bad og et ordinært kartbord. Lunde båt vil få en slik utgave inn i utstillingen senere i høst.

– Jeg slutter i jobben om dette ikke blir en ny storselger, sier Haldor Holm hos Lunde Båt med et smil. Han går av med pensjon i november, og ønsker å bruke pensjonistdagene i nettopp i en slik Cruiser 36. Jeg hadde tenkt på en 40-foter, men etter å ha sette 36-foteren er denne mer enn stor nok, forteller Holm.