Liten, men sprek fra Baltic

Baltic har bygget en avansert 45-foter for shorthandseiling. Nå er båten under seil.

Publisert

Sent i november i fjor kunne vi her fortelle om et spennende nytt prosjekt fra finske Baltic Yachts; - en liten hi-tech regattabåt på bare 45 fot.  Les saken her.

Båten er langt på vei en VOR 70 eller Open 60 i mindre målestokk. Den er tegnet av Reichel/Pugh for en kjent amerikansk havseiler som skal seile båten både i Bermuda Race på Atlanterhavskysten og TransPac i Stillehavet. Skarp baug og økende bredde akterover, to ror, vannballast og en avansert rigg med hele 130 kvm seil på kryss er stikkordene her.

Men det er ikke bare som regattabåt eieren skal bruke båten. Den er spesielt utstyrt for soloseilas og for tomannsbruk. Og den skal også være velegnet for tur- og familieseilas, hevder Baltic Yachts i en pressemelding. Kjølen som stikker 3,2 meter kan trekkes opp for turseiling i grunnere farvann. Da er dypgående bare to meter. Hele interiøret under dekk er elegant og komfortabelt med tynne finérplater i kirsebærtre utenpå karbonmaterialene. Men foran masten og under cockpiten er det bare store tomrom bak skottene. Fullt utstyrt veier båten bare litt over seks tonn og har en ballastprosent på over 45 prosent.

Noen data:

Loa 45’ 15,17 m

lvl 13,89 m,

bredde 3,86 m

dypg. 3,2 / 2 m

depl. 6.250 kg ballast 2.830 kg

I 17,69 m

J 5,28 m

P 19 m

E 6,8 m

storseil 80 kvm

109 prosent forseil 52 kvm.

Båten har åtte køyer, 4 syl. Yanmar diesel med seildrev, mast og rigg fra Hall Spars, opptrekkbar baugpropell, aircondition og Harken dekksutstyr. Informasjon: www.balticyachts.fi