Byssa er plassert frem i båten
Også muligheter for å lage mat i cockpiten.
Dufour 460 får samme linjer som sine søsken.

Nok en nyhet fra Dufour

Dufour 460 blir vist frem i Cannes i september.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Dufour fikk friske penger har verftet holdet en høy utviklingstakt. mens de andre store verftene har nærmest stoppet lanseringen av nye båter, har Dufour lansert tre nyheter bare det siste året.

Komplett

Dufour 460 tetter hullet mellom 410 og 500, og erstattet Dufour 450. Nyheten har detaljer og egenskaper som ble lansert med Dufour 410, men har også løsninger fra Dofour 500 og Dufour 560. Det franske verftet har nå seks modeller fra 31 til 56 fot. Alle lansert i løpet av tre år.

3 eller 4 lugarer

Nyheten har tre ulike innredningsalternativer. Den kommer med tre eller fire lugarer, og med to eller tre bad. Versjonen med tre lugarer og to bad har byssa flyttet fremover i båten, til hovedskottet. Versjonen med tre bad har langsgående bysse, og er uten kartbord. Fire-lugars versjosen har delt forpigg. Det blir derfor en ren charter-versjon, en båt uten eierlugar. Fire-lugars versjoner med eierlugar er nå fraværende i markedet.

Unik 46-foter

Det er ikke bare byssa under dekk som er unikt. Båten har også bysse i cockpiten, eller en grillbar på hekken. Med kjøleskap i cockpitbordet er det mulig å tilbrede middagen utendørs. Løsningen har Dufour hentet fra sine større søsken.

Akterstag

Dufour forsøker å gjøre båtene enklere å håndtere. Også nyheten kan leveres med selvslående fokk. Båten får et akterstag, noe sin mindre søsken mangler. Den kommer også med fast baufgspryd hvor tackline til en gennaker eller Code 0 kan festes.

Noen data

LOA 14,5 m

Skroglengde 13,5 m

Vannlinje 12,5 m

Bredde 4,5 m

Vekt 13,67 tonn

Ballast 2,85 tonn

Dybde 2,2 m

Diesel 250 liter

Vann 530 liter

Motor 55 hk

Storseil 52,8 kvm

Forseil 47 kvm

Kartbordet kan skyves tilbake for å gjøre salongen større.