Ny 45’ fra Southerly

Northshore Yachts Ltd i England lanserer i sommer en ny Southerly-modell på 45 fot. Båten er tegnet av Stephen Jones og kan som alle de andre Southerlybåtene seiles helt opp på stranden.

Publisert

45-foteren er en «Blue water cruiser» med gode seilegenskaper og konstruert for enkel håndtering av en mann/kone-besetning. Båten er langt på vei en mindre versjon av 57-foteren som også var tegnet av Stephen Jones og som er verftets største modell. Som alle tidligere Southerlybåter er nyheten utstyrt med en svingekjøl som gjør det mulig å variere båtens dypgående etter forholdene. Med kjølen svingt helt opp, kan båten seiles helt inn på grunt vann. Da stikker den bare en meter. På kryss utenskjærs stikker kjølen hele 3,12 meter. Kjøldybden reguleres fra en bryter i cockpiten og man kan seile med kjølen i alle stillinger.

Båten leveres valgfritt med tre eller fire kabiner under dekk. 45-foteren har en stor dekksalong med panoramautsikt. Byssa er plassert like ved leideren ned fra cockpiten, noe som gjør det enkelt å kommunisere mellom rormann og kokken.

Første båt er på vannet før sommeren. Noen data: Loa 47’1” (14,35 m), lvl 42’9” (13,05 m). bredde: 4,46 m, dypg. med kjølen oppe 1,0 m, med kjølen nede 3.12 m, storseil 62 kvm, selvslående fokk 46 kvm og genua 72 kvm, motor Yanmar 4JH4-TE 75 hk, drivstofftank 360 l, vanntank 545 l, mastehøyde 22,31 m. Mer informasjon: www.southerly.com