Ny Sense-modell fra Beneteau

Under båtutstillingen i Paris lanseres Sense 42. Båt nummer to i serien.

Publisert

Sense er Beneteaus nye satsning. Ideen er å skape en båt slik som folk flest bruker en seilbåt. En båt som er som en leilighet på sjøen. Vi snakket med produktutvikler i Beneteau Eric Ingouf i forbindelse med testing av «Årets Båt» i September. Vi lurte på hvordan utviklingen av dette konseptet foregikk. Han fortalte at verftet samler på tilbakemeldinger og ønsker fra publikum på hvordan en båt bør være. Så blir det designeres jobb å skape en båt som kan oppfylle dette.

Les mer om Sense 50 her

Båt for å leve i

Sense-serien er et resultat av hvordan båteiere forteller hvordan båten deres – For å skape et mindre skille mellom innområdet og uteområdet har vi senket cockpiten og hevet salongen. Det skaper et bedre boområdet. Bakdelen er at vi ikke kan bruke plassen under cockpiten til køyeplasser. Løsningen førte til mange diskusjoner, forteller produktutvikleren. – Sense har en løsning slik man er vant med hjemme. Et område for å leve, og et for å sove.

Kun to lugarer

Løsningen gjør at båten kun får to lugarer og ett bad, men cockpiten blir meget stor. Det blir også suverent med stueplass under cockpiten.

Sense 42 blir vist under paris Boat Show i desember.

Ikke noe nytt

Filosofien bak Sense minner mye om moderne motorbåter. Også Moody har samme tanker. Tyske Sirius har hatt disse tankene i alle år. De har lansert en 31-foter som også har en lav cockpit og en høy salong.

Du kan lese om båten her.

Foreløpig data

Architecte : Berret – Racoupeau

Designer : Nauta Design

Hull length: 13,20 m

Max beam: 4,28 m

Light displacement: 10070 Kg

Deep draught: 2,00 m

Shallow draught: 1,65 m

Mainsail area: 45,20 m2

Genoa area: 41,30 m2

Engine : 54 CV

Fuel capacity max: 440 L

Fresh water capacity max: 675 L

Film av Sense 50

SENSE 50' SAILING from BENETEAU on Vimeo.