Overraskende nyhet i Gøteborg
Overraskende nyhet i Gøteborg
Overraskende nyhet i Gøteborg

Overraskende nyhet i Gøteborg

Tyske Vilm lanserer ny modell i disse dager. Vi var om bord.

Publisert Sist oppdatert

Vilm blir bygget på Rügen, Tysklands største øy. Verftet har lang historie, og har ved siden av å bygge motorseilere, også bygget Fjord Terne, på oppdrag fra Hanse. Verftet moderniserer sine seilbåter for tiden, og på messen i Göteborg har Vilm 37 verdens premiere.

Godt gammelt skrog

Vilm var også i Göteborg i fjor. Da viste de frem en 41 foter med et skrog fra Dehler 41. Den gang hadde verftet tegninger klare for en ny 37-foter, og denne båten er det som blir vist i år. Også 37-foteren er basert på en eldre Dehler, denne gangen Dehler 36 som har fått forlenget hekk. Dehler 36 var ingen dårlig båt, og med en klassisk hekk, har Vilm 37 blitt en vakker båt.

Tradisjonelle løsninger

Vilm er ikke verftet som klekker ut nye ideer. 37-foteren har gjennomprøvde løsninger. Den har en standard to-lugars lay-out med badet bak, og et skikkelig kartbord. Hekken er lukket, og det er kun ett stort ratt i cockpiten. Innredningen var ikke helt ferdig på utstillingsbåten. Belysningen var noe som ikke var på plass. Verftet bruker en støpt innerliner, men ellers mye treverk, og ganske mørke flater.

Grei pris

Den 11,50 meter lange båten koster 1,8 millioner svenske kroner inkludert moms, levert seilklar i Tyskland. Far det får man en båt med langt mer særpreg enn de rimeligste båtene på markedet, men heller ikke samme finish og raffinement som Orust-båter. Vilm 37 imponerte mer enn 41-foteren som ble vist i fjor, og er helt klart verdt en titt, om man ønsker noe spesielt og tradisjonelt.