Bred nedgang fra cockpit, men få trinn slik som Sense, men dør bakover til akterlugar.
Ovni Evolution 52 har en stor bysse. Innredningen i lys eik.
Moderne rigg med bred akteroverpekende saling, og fokk. Sløreseil på rull til mastetoppen.
Ovni Evolution 52 har en ektremt bred hekk, og kreftig knekkspant. Det gir høy skrogstabilitet.

Ovni aper Sense

Det er ikke vanskelig å se hvor det franske Alubat verftet har funnet inspirasjonen for sin nye modell på 52-fot.

Publisert Sist oppdatert

Ovni Evolution kaller Alubat sin nye modell på 52 fot. En 43-foter i samme stil er på trappende. Båten er trofast til konseptet, men bryter med stilen, skriver Alubat på deres nettside. Båten er bygget 100 prosent i aluminium. Nå har første båt i første serie blitt prøveseilt.

Gjennom krisen

Verftet skriver at situasjonen deres er vanskelig, men at de har gjort nødvendige tilpasninger til situasjonen. Verftet forteller at de har spilt kortene riktig, og at de med nye Ovni-modeller står godt rustet for fremtiden.

Minner om Sense

Beneteaus Sense-serie har banebrytende ideer som har falt i god smak. Ideen er å skape en båt med bedre bomiljø om bord. En hovedtanke er å få cockpiten og salongen til å bli mer integrert. For å få det til er cockpiten senket, og dørken i salongen hevet. Samme ide bruker Alubat på nye Ovni Evolution, men verftet har ikke vært like ekstreme. Cockpiten er høy nok til å klare å få plass til en lugar akter. Cockpiten er høy nok for en garasje til jolla under.

Som tidligere Ovni har også den nye modellen vippekjøl med ballast i bunnen av skroget. På grunn av hevet dørk i salongen, vipper kjølbladet opp under dørken, så det er ingen kjølkasse i salongen som tidligere.

Fått viljen sin

Seilas var ute å seilte Ovni 445 med designeren Marc Lomard for noen år siden. Da fortalte han at han helst ville at verftet skulle velge en åpen cockpitløsning med tanke på sikkerhet. Han fortalte også hvor viktig det er for komfort og sikkerheten at cockpiten ligger dypt i båten.

Les om møte med Marc Lombard her. 

Egen versjon for kulde

Alubat har tegningene klare for Ovni 52 med lukket styrhus for kaldt klima. Standardbåten har targabøyle med løygang, slik som sens, men spesialversjonen har også et tak og glassvinduer i forkant av cockpiten. De doble styreposisjonene er flyttet frem, slik at det er mulig å stå tørt å styre.

Noen data

Lengde 15,89 m

Bredde 4,87 m

Dybde ½,85 m

Vekt 16 tonn

Seilareal: 140 kvm