Pogo 30 seiler

En båt som kommer tidligere i plan, er det franske verftets mål med den nye 30-fots turseileren. Se video.

Publisert

Pogo 30 er ingen regattabåt, men en lett og rask turseiler som spiser distanse. Den 9,14 meter lange båten er hele 3,7 meter bred. Den store bredden gir høy stabilitet, noe som gjør at den kan føre mye duk, og seile raskt på slør. For å plane tidlig er det viktig med lav vekt. Pogo 30 veier bare 2,8 tonn. Med et storseil på 33 kvm og en gennaker på 90, så blir det mye seil på vekten.

To kjøler og to rigger

Standard båt har en fast T-kjøl som stikker 1,9 meter, og aluminiumsmast. Denne masten må ha et akterstag, og for enkel håndtering, så kan båten utstyres med et tradisjonelt storseil på 26 kvm. Karbonmasten står uten akterstag, slik den også gjør på Pogo 1250 og Pogo 50. Det gjør det enklere å føre en seil med firkanttopp.

Videre kan båten utstyres med en kjøl som vipper opp bakover. Denne stikke hele 2,50 på sitt dypeste, men kun 1,05 med kjølen oppe.

Turinnredet

Båtens store bredde gir mye volum under dekk. Båten har en ganske tradisjonell innredning for størrelsen, men innredningen er bygget svært lett. Køyene forut er en forlengelse av salongen. Akter er det en akterlugar og et bad. Innredningen er gjort i bøk.

Grei pris

Båten holder en høy standard på dekksutrusting. Glassfiberarbeidet er også imponerende. Båten starter på 82 935 euro, eller litt over 800 000 norske kroner med moms, men båten vil nok tippe millionen med seil, regatta og turutstyr. Du får mye båt for en slik pris i dag, men ikke like rask og letthåndterlig.