Privilège 515: 50-fots luksuskatamaran

Franske Alliaura Marine har lagt en ny katamaran til verftets Privilège-katalog. Nyskapningen Privilège 515 tar ikke minst sikte på å overbevise motorbåtentusiaster om katamaranenes fortreffelighet.

Publisert

Den etter norske forhold enorme katamaranen trekker veksler på erfaringer fra utviklingen av storesøsterene Privilège 745 and 615, og er ifølge verftets pressemelding et forsøk på å bygge en yacht med «menneskelige dimensjoner», inspirert av nettopp motorbåtenes plassdisposisjoner. Adkomsten fra cockpit til salong er for eksempel på ett plan, med felles dekk-kledning, og store skyvedører mellom ute- og inneplass gir gode forhold for selskapelige mottagelser.

Fullt utstyrt bysse er naturligvis på plass, dette er tross alt en fransk båt - og i salongen kan møbelseksjoner flyttes eller designes helt etter redernes ønske. Standardversjonen av båten leveres med til sammen fire doble lugarer i de to skrogene, med egne bad og toaletter for alle lugarene. En egen «Owner’s Suite Version» gir enda bedre lugarplass for de som ikke vil ta med seg så mange gjester på overnattingstur.

Privilège 515 vil bli presentert på messen Grand Pavois i La Rochelle, ikke langt fra Alliauras hjemmehavn i Les Sables-d'Olonne. Denne første versjonen av 515 vises i eierspesifisert uførelse, med interiør i lyst treverk og høyglanspolert lønn.

Prisen for den vel 26 fot brede båten starter på over 7,7 millioner kroner til franske kunder - og det er dessverre uten moms.

Skipsarkitekt er Marc Lombard mens Diedre Design har ansvaret for interiøret. Kvalitetssikring av utvikling og produksjon ivaretas av Bureau Veritas.

Tekniske data, Alliaura Marine Privilège 515

Dimensjoner:

Lengde; 15,10 meter (49,5 fot)

Vannlinje: 14,63 meter (47,9 fot)

Bredde: 7,98 m (26,1 fot)

Dyptgående : 1,57 meter

Deplasement (lett): 16 tonn

Kapasiteter:

Dieselkapasitet: 800 liter

Ferskvann: 600 liter

Septik: 212 liter

Seilareal:

Hovedseil: 88 kvadratmeter

Rullefokk 53 kvadratmeter

Mastehøyde: 21,11 meter

Annet:

Motorer: 2x55 hestekrefter

CE-klassifisering: Ennå ikke klar.

Pris, standardversjon (uten avgifter): 840 000 euro (ca kr. 7,73 mill)

 

Produsent:

Groupe Alliaura Marine

Les Sables-d'Olonne, Frankrike

www.alliaura.com