Tarac, ny svensk sportsbåt

Seilegenskapene er høyere prioritert enn plassen under dekk. Nå vises båten på Stockholmsmessen, og har blitt nominert til messens båt.

Publisert

Göran Gross på Dyviks Varv AB har utviklet en ny sportsbåt sammen med designeren Håkan Södergren. Båten har tidligere gått under navnet «Carat», men en smart fyr klarte å registrere merkevaren før verftet, slik at båten måtte bytte navn. Vi har prenentert prosjektet på et tidlig stadige da Lindköpings Båtsnickeri var inne i bildet. Når er båten på vannet.

Les saken her

Fornøyde utviklere

– Hon seglar fantastiskt och motsvarar mer än väl mina högt ställda förväntningar. Både riggare, segelmakare och Håkan S är lika imponerade, så nog är jag övertygad om att vi har en succé framför oss, skriver Göran Gross til oss på e-post.

Bygget for seilglede

Ideene bak båten var å utvikle en lettseil dagseiler med kjølbåtegenskaper. Målgruppen er folk med lite tid, men ønsker å seile en båt med høy ytelse. Båten skulle være livelig, og seile fra det meste. Båten skulle ha et moderne storseil med kraftig akterliksbue. Båten er bygget for å kunne seiles alene, eller med et begrenset mannskap. Fokka er selvskjøtende. Masten sitter langt bak slik at fortriangelet blir størst mulig. Båten vil ha spinnaker for kappseilas og gennaker for tur. Det vil bli utviklet strenge entype regler.

Turmuligheter

Båten er bygget for korte turer. Det er fire køyeplasser, toalett og en enkel bysse. I forhold til de første skissene er nå byssa flyttet bakover til nedgangen. Toalettet er også flyttet bakover ved nedgangen.

Messens mest innovative

Du kan være emd å stemme frem Årets mest innovative båt i forbindelse med messen i Stocholm.

Du kan stemme her. http://webfair2.stofair.se/other/app/sbs/batrostning/

   

Noen data

LOA 10,00 m

LVL 8,85 m

Bredde 2,70 m

Dybde 1,75 m

Vekt 3,2 tonn

Seilareal 60 kvm