Turseiler som planer
Turseiler som planer
Mye seil og høy stabilitet gjør at båten planer.
Turseiler som planer

Turseiler som planer

Azuree kommer med en 33-foter med et meget moderne formspråk.

Publisert Sist oppdatert

Azuree er et nytt båtmerke utviklet av Italienere, men bygget i Tyrkia. Første modell ut var Azuree 40 som også er nominert til Årest Båt. Båten følger et formspråk som brer seg. 33-foteren får en markant knekk i skrogsiden, slik de siste fra Elan og First 30 har.

Open-inspirert

Som 40-foteren er også nyheten bred båt med mye seil. Båten kommer i to utgaver, og den raske utgaven har et storseil på hele 41 kvm. Totalt seilareal på kryss er72 kvm, og hele 134 på slør. Båten er ikke imponerende lett, tross for at mye av konstruksjonen er gjort i Karbon. Båten veier 5,1 tonn, hvor 1,5 sitter i kjølen. Der som en bulb, 2,1 meter under vannlinjen.

Dobble ratt

Med en bredde på 3,65 cm, hvor bredden er holdt helt bak, blir cockpiten særdeles bred. God sikt frem er løst med doble ratt, en løsning som aldr har vært gjort på en så kort båt før. Skroget er akkurat under 10 meter, noe som er viktig i Italia hvor det er luksusskatt på båter over denne størrelsen.

Full innredning

Båten kommer i to innredningsversjoner. Begge med to lugarer og ett bad. Forskjellen er på salongen hvor den ene løsningen har en langsgående bysse.

Yachting World har testet Azuree i Tyrkia. Du ser video ra prøveseilingen under.