Wally for deg og meg

I høst blir første WallyNano sjøsatt, en dagseiler på 36-fot propfull av innovative ideer. 

Publisert

Wally har siden begynnelsen av 90-tallet prosjektert raske, innovative maxi-seilbåter. Wally har blitt et designbegrep, som har satt tydelige sport i båtindustrien. Båtene til Wally kan de fleste bare drømme om, men WallyNano kan bli din for rundt to millioner kroner. Båten er et spinn off produkt fra «The Pilgrim Project» et sammarbeids prosjekt mellom Andre Hoek og Luca Bassani. «The Pilgrim Project» er en superyacht på 200 fot med klassiske linjer.

Klassiske linjer

Luca Bassani, sjefen for Wally forteller at de utviklet et konsept med klassiske linjer fordi en båt med moderne formspråk ville resultere i en båt som ville være ukomfortabel og ikke pent. Vi ønsket en lav hekk hvor seilerne får kontakt med vannet når båten krenger. Et baugspryd ser naturlig ut på en båt med klassisk design.

Wally stil

Andre Hoek mener det var en utfordring å tegne en båt som var innovativ i en størrelse hvor det har vært utviklet mange konsepter. WallyNano vill ha alle ideer som Wally er kjent for. Flush dekk, rene linjer og enkel seilhåndtering.

Nye ideer

WallyNano er proppfull av nye ideer. Båten kan kjøres på en båthenger etter EUs regler. Kjølen heises enkelt opp, og roret kan fjernes uten problemer. Båten passer inn i en 40 fots container og kan sendes rundt jorda relativt billig.

Båten kan seiles av en mann som kan kontrollere silene via trykk-knapper på rorkulten.

Båten vil ha en elektrisk motor med en batteripakke som vil gi fremdrift i åtte timer.

Dagseiler

Båten har en stor cockpit, og en langt akterdekk hvor det er perfekt å ligge å sole seg.

Under dekk finnes det to enkle køyer i baugen og to benker i salongen. Det finnes også et toalett om bord. Dekkshuset er av glas som gjør at du ikke vil føle deg innestengt under dekk. Dekkshuset vil kunne løftes opp. Stilen under dekk vil være enklel. Langs skrogssiden vil du se kullfiberen fra skroget. Taket vil være hvit, og innrederedningen vil være laget i teak.

Seiler fort

WallyNano vil som sine større søstere være bygget meget avansert. Skroget vil bli bygget i kullfiber. En meget dyp kjøl med stor bulb vil gi stor stabilitet, men lav vekt. Kjøldybden er på 2,8 meter eller 2,2 meter.

Seilarealet er stort, men trykksenteret er holdt lavt takket være det lange baugsprydet. Riggen er naturligvis i kullfiber. Båten vil ha en selvsålende fokk på indre forstag og en slørefokk på ytre forstag.

Ikke for dyr

De 20 første WallyNano vil koste 185,500 EUR. Prototypen vil seile i høst, og de fem første båtene vil være ferdig til våren. Båten vil få egen klasseklubb, og det satses på å bygge en klasse.