Nyhetene på Båter i sjøen

Neste helg er det Båter i sjøen. Der vil det være flere seilbåtnyheter en noen gang. Her er nyhetene. 

Publisert

De fleste av Europas båtprodusenter har oppdaget det store norske markedet, og satser derfor friskt på å få ferske nyheter opp til vårt lille land i nord. Det gjør Båter i Sjøen til en av Skandinavias beste utstilling for seilbåter, og årets messe vil være i verdensklasse. Ekstra morsomt er det at vi for første gang på norge vil se en norsk bygget seilbåt.

Bestselgere

Det selges mest båter fra Bavaria, Hanse, Beneteau, Jeanneau og Dufour i Norge og alle disse verfene viser nye båter i Sandvika. Hanses to nye modeller på 32 og 35 fot vil bli tøffe utfordrere til de nye Bavavariane på 31 og 34 fot.

    Normar har notert seg et rekordsalg så langt i år takket være sin nye Oceanis serie. Under messa vil den nye Oceanis 37 få verdenspremiære, en båt som med stor sannsynlighet også vil selge bra.

    Jeanneau vil også ha verdenspremiere med sin nye Sun Odyssey 45 ds under messen. Dufour har ingen verdenspremierer, men vil vise frem tre modeller som er nye for det norske publikum. De er på 42 og 52 fot.

De største

Najad 570 er messens største seilbåt og viser det beste av svensk båtindustri. Najad vil også vise frem sin nye 35-foter som også er ny i sommer. Najads første båt i epoxy. Også Hallberg Rassy vil ha premiere med sin nye utgave av 43-foteren. Skroget er likt, men modellen er forbedret på 30 punkter. Dekket er nytt, riggen er ny og innredningen smartere. Hallberg Rassy hadde premiere med sin 54-foter i fjor, men båten kom aldri til Norge, det gjør den i år.

    Fra Sverige kommer også Sweden Yacht med sin nye 54-foter som er avansert bygget med vinylester og kullfiber.

De raskeste

Messen byr på spennende nyheter også for alle som vil seile fort. X-Yachts komer med sin nye 34 foter, men Dehler blir ikke ferdig med sin konkurrent. En annen spennende regattabåt i denne størrelsen er Archambault 35 fra Frankrike, en båt som har bevist hva den er god for under en rekke IRC-regattaer verden over.

    Også i 40-fotsklassen vil det bli vist to nyheter. Comet 45 fra Italia er ny i Norge, men modellen er fra 2005. Elan 410 beviste sine seileegenskaper under årets Færderseilas. Under messa kan du se hva båten har å by på også under dekk. X-41 vil også være å finne på Båter i sjøen. Pronavia 42 fra Sverige blir ikke ferdig ti messen som annonsert.

De spesielle

Ønsker du deg et smykke av en seilbåt foran hytta eller for korte helgeturer, så ta en titt på Tofinou 9,5. Det er en fransk dagsturbåt som vi tidligere har testet i Seilas, men som er i Norge for første gang. Også RM 1200 er en spesiell fransk seilbåt inspirert av Open-båtene. Den er meget bred, med stort volum under dekk. Båten er utstyrt med doble ror og kjøler. Kjølene er montert med senterlinjen noen grader inn mot baugen. Det vil gjøre at le kjøl gir løft under kryss, mens lo kjøl vil presse båten ned, som vil redusere krengning. RM 1200 er bygget i kryssfiner og epoxy.

    Fra England kommer Southerly 35 RS,- en moderne dekkshusbåt med opptrekkbar kjøl. Fra USA kommer Tartan 3700. En gedigen turbåt bygget i epoxy, og som har kullfibermast.