EM Finnjolle

Nytt format felte Pedersen

Anders Pedersen var Europamesterskapets beste seiler, men i finaleseilasen lyktes han ikke

Publisert Sist oppdatert

Etter ti seilaser var Anders Pedersen europamseterskapets beste seiler, med tre poengs til gode på Jonathan Lobert, Frankrike og hele 16 poengs forsprang til Ungarns  Zsombor Berecz. Finnjolleklassen ville imidlertid teste ut et nytt system i mesterskapet og nullstilte deretter de ti beste seilerne. Regattaen ble  avgjort etter resultatet av en enkelt finaleseilas der Anders fikk en vindkantring mot seg på første kryss og derfor endte på 4. plass bak Lobert og britene Ed Wright og Ben Cornish som var langt bak etter den ordinære regattaen.

Resultatet ble dermed en sur fjerdeplass for nordmannen som viste at han i dette mesterskapet behersket alle forhold, fra hyppige vindkantringer til seiling i mye og lite vind. Mange av komkurrentene kom derfor bort og gratulerte ham som mesterkapets moralske vinner og Anders går  inn i verdenscupfinalen i Santander og Kieler Woche med stor sevltilllt. 

- Jeg har seilt en av mine beste regattaer noensinne og ledet før siste seilas, kommenterer Anders Pedersen på facebook. - Den internasjonale finnjolleklubben bestemte seg for å prøve et nytt konkurranse-format hvor poengene til de ti beste ble nullstilt og alt skulle avgjøres med ett "winner takes all" race. Etter en litt dårlig start og et venstre skift var det game over og den sure 4.plassen var et faktum!

- Det er skikkelig frustrerende å vite at jeg har seilt best denne uken, men ingen medalje... Neste regatta er verdenscupfinalen i juni, og da skal det hevnes, sier Anders.