Volvo Ocean Race

Groupama Sailing Team, skippered by Franck Cammas from France and CAMPER with Emirates Team New Zealand, skippered by Chris Nicholson from Australia, rounding Fastnet Rock, on leg 9 of the Volvo Ocean Race 2011-12, from Lorient, France to Galway, ...

Obligatorisk kvalifiseringsregatta

Fastnet Race 2017 vil inngå som kvalifisering til Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med en planlagt transatlantisk regatta i juni eller juli skal Fastnet Race telle som kvalifisering til jorden rundt regattaen i 2017-18. I tillegg kommer prologen Lisboa-Alicante som avslutter en hektisk forberedelsesperiode for de forhåpentligvis åtte lagene som skal delta i selve regattaen som starter i Alicante i oktober.

Leg Zero

Rolex Fastnet Race, en av havseilernes klassikere, er på 609 nm og starter i Cowes for deretter å ta båtene gjennom den engelske kanal, rundt Lands End og inn i Irskesjøen til Fastnet Rock på sydøstspissen av Irland, før båtene returnerer til Plymouth. Derfra skal VO65 båtene konkurrere i en distanseseilas fra Plymouth to Lisboa på ca 600 nm , og til sammen utgjør disse «Leg Zero» i det kommende Volvo Ocean Race.

Ingen nordeuropeisk serie

Dermed vil et svensk/norsk initiativ for å arrangere en nordeuropeisk serie for Volvo klassen neppe la seg realisere før i 2019. Denne serien omfatter en etappe fra Haag til Oslo med start i Færderseilasen, og deretter fra Tønsberg til Kiel for deltakelse i Kieler Woche, og en etappe til Stockholm før ÅF Ocean Race rundt Gotland. En av grunnene til at denne serien ikke kan gjennomføres i 2017 er at den siste båten som skal gjennom Volvo Ocean Race refit program først er ferdig i første uken av juni og derved ikke vil kunne rekke regattaen som tidsmessig er bundet av den terminfestede Færderseilasen og de påfølgende regattaene i Tyskland og Sverige.