OL 2020

OL klasser som vedtatt

Det har lenge vært fryktet at flere eksisternde OL klasser vil forsvinne fra progammet i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Sailing World president Carlo Croce har, med støtte fra alle styremedlemmene og etter siste rådslagning med IOC, besluttet ikke å fremme forslag om endringer i OL programmet i februar 2017. Det betyr at World Sailing vil gå inn for at de eksisterende ti klasser og utstyr fortsetter som planlagt under Tokyo OL i 2020. Det er nå besluttet at seilasene ikke skal foregå utenfor Yokohama som planlagt, men på Sagami Bay med Enoshima som hovedbase slik det var under OL seilasene i 1964.

Arbeider for en 11. medalje

World Sailing vil også fortsette arbeidet med å få gjennomslag i IOC for en 11. medalje i 2020 forutsatt at  antall utøvere holder seg på 380. I tillegg vil World Sailing undersøke mulighetene for en demo event selv om det skulle medføre et større antall utøvere. Styret er av den oppfatning at dette er den beste måte å beskytte sporten som OL gren, samtidig som det gir World Sailing mulighetene for å vise innovasjon og nytenkning overfor IOC.

Styret er imidlertid åpne for endringer i format og størrelse på klassene, som vil bli diskutert og som vil følge normale World Sailing prosesser.

Når det gjelde kjønnsmessig fordeling vil World Sailing imøtekomme en tilpasning fra IOC som sikter på en gjennomført likhet i 2024.

OL klasser vedtatt for 2020:

49er menn, 49erFX kvinner, Nacra 17 mixed, 470 menn, 470 kvinner, Laser std. menn, Laser Radial kvinner, RS:X menn, RS:X kvinner, Finnjolle tungvekt åpen, i alt ti klasser