Volvo Ocean Race

June 21,2015. Leg 9 to Gothenburg onboard MAPFRE. Day 03. Xabi Fernandez
June 21,2015. Leg 9 to Gothenburg onboard MAPFRE. Day 03. Xabi Fernandez

OL mester Fernandez skipper på spansk båt

Det har lenge vært kjent at MAPFRE igjen deltar med båt i Volvo Ocean Race. Idag ble skipperen annonsert.

Publisert Sist oppdatert

OL mesteren i 49er fra 2004, Xabi Fernández er tilbake som skipper på MAPFRE i  Volvo Ocean Race 2017-18. 40 år gamle «Xabi» deltar i sitt femte Volvo Ocean Race. - Volvo Ocean Race er en enorm utfordring, sier den spanske seileren. - Den kombinerer eventyrlyst, sport på verdensnvå, teknisk ekspertise og global logistikk, sier han. - Å være så heldig å kunne være tilbake på startlinjen med en mulighet til å vinne, er noe vi er veldig stolte over. Jeg er takknemmelig overfor MAPFRE som fortsatt har tro på et prosjekt som går tilbake til 2014. Xabi har tidligere deltatt på movistar i 2005-06, Teléfonica Blue i 2008-09, og Teléfonica i 2011-12, før han var skipper på MAPFRE i det siste racet.

Han vil begynne å jobbe med båt og mannskap så snart har er ferdig med sitt engasjement for Ben Ainslie i hans America's Cup prosjekt. Båten skal være klar fra verftet i Lisboa i slutten av måneden. Uttak og trening av laget starter fra basen i Sanxenxo i midten av mars. Deretter følger åtte måneder med hardtrening før starten i Alicante 22. oktober.

Det er nå tre lag som har bekreftet deltakelse i den kommende Volvo Ocean Race, Team AkzoNobel med skipper Simeon Tienpont, Dongfeng Race Team, skipper Charles Caudrelier i tillegg til MAPFRE.