PÅ HANDICAP: Det blir joller av mange slag som skal seile mot hverandre i Olsok Cup i Larvik. Noen har begynt å trene allerede.
PÅ HANDICAP: Det blir joller av mange slag som skal seile mot hverandre i Olsok Cup i Larvik. Noen har begynt å trene allerede.

Egen vri på Olsok Cup i Larvik

Fredag 29. juli er det Olsok, og i Larvik Seilforening feires det med regatta lørdag 30. juli. Og for jolleseilerne betyr det en egen vri.

Publisert Sist oppdatert

Respitt-seiling er det helt vanlige for storbåt-seilerne, men det kan også være en morsom løsning når mange er samlet med forskjellige joller – slik det gjerne er når sommergjester fra fjern og nær og lokale seilere skal konkurrere. Og det å seile etter en respittregel, er ikke så vanlig for jolleseilere.

Ei heller det å seile regatta i juli måned.

– Ja, det er jo ikke så mange regattatilbud for vanlige seilere i juli måned, men her i Larvik skal vi arrangere Olsok Cup for andre gang på fredag. Første gang var i 2019, og da var vi 20 båter. Så kom to år med pandemi, og nå i år blir vi 30 båter, forteller Jørn Spetalen i Larvik Seilforening.

Både kjølbåter og joller deltar i Olsok Cup, og regattaen foregår på baner skapt av faste merker som skal rundes.

– Det er flere ulike joller og Hobie Cat-er som deltar – fra Optimistjoller til Finnjoller, og de skal seile etter et svensk handicap-system som er lagd for joller. Det skal visstnok være mer rettferdig enn jollehandicap-systemet Portsmouth Yardstick. Kjølbåtene seiler på en annen bane enn jollene – også de på handicap, sier Spetalen, som gjerne vil vise at det kan arrangeres regattaer i Norge i sommerferien også.