Test: Omega 10

Dagseiler med trang fødsel

– Halvparten av seilergleden er hva øyet ser, den andre er båtfølelsen. Det var utløsende for valgte av Omega 10, sa en av de svenske eierne av båttypen.

Publisert Sist oppdatert

I likhet med de andre Omega-båtene er denne båten tegnet av Ron Holland. Omega 10 er tydelig inspirert av den amerikanske Alerion Express, som har hentet linjene fra den legendariske Nat. Herreshoff. Selv om inspirasjonen er aldri så sterk, og vinduene i kahytten er en kopi av dens amerikanske forbilde, når Omega 10 ikke opp til Alerion Express når det gjelder harmonisk linjeføring. 

Det betyr ikke at Omega 10 er mislykket, og båten har mange interessante detaljer som gjør den til en fin dagsturbåt med gode seileegenskaper.

Båten ble opprinnelig produsert i USA, men mye tyder på at produksjonen vil bli flyttet til Sverige. Det er flere elementer som ikke er på plass i dette prosjektet, omtalte vi på seilas.no for over fire år siden for første gang. Hittil er det bygget åtte båter, og den norske forhandleren er i disputt med selgeren Omega 10 Metre Sailing AB om hva som er standardbåt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS