Opplev fjordens vakreste båter
Opplev fjordens vakreste båter

Opplev fjordens vakreste båter

Fredag starter Hurum Trebåtfestival på Sætre.

Publisert Sist oppdatert

Alt i morgen starter festivalen med næringslivsregatta, men den virkelige starten går fredag kl 15.00 da det seiles første regatta for klassiske seilbåter. Det blir en regatta hver dag til og med søndag. Seilskøytene seiler regatta på lørdag.

 

VÅRE FINESTE: Nesten 100 trebåter vil ligge i Sætre i Hurum som har fått havnen utvidet for festivalen. Kommunen har kjøpt en privat tomt, og området er nå utviklet som gjestehavn. Interessen for å delta var så stor at arrangøren til slutt måtte si stopp av kapasitetshensyn.

Av de 50 seilbåtene som er utstilt er det båter av alle typer og størrelser. Halvparten av båtene er skøyter. En av perlene på Festivalen er 10 mR «Rollo» som ble ferdig restaurert i fjor sommer, men ikke rakk Europe Week.

Du finner listen over utstilte båter her.

 

KONSERTER: Det blir mye liv på land også. Ordfører Monica Vee Bratlie åpner festivalen på land fredag kl 19.00 etterfulgt av underholdning av Hurum / Røyken spillemannslag og leikaring. Fredag kveld blir det konsert med Karen Jo Fields og Egil Olsen.

Lørdag er det rebuser for motorbåter og ro regatta. Det blir konserter spredt utover dagen og kvelden avsluttes med konsert av Finn Kalvik og Buskerud Storband.

 

Du finner progarmmet her