Det sjeldent mange master å skue i Bjørvika akkurat nå.
Det sjeldent mange master å skue i Bjørvika akkurat nå.
Dragonfly er på plass med sine trimaraner.
Dragonfly er på plass med sine trimaraner.
Dagen før åpningen bød på en skikkelig varm Indian Summer/sensommerdag.
Dagen før åpningen bød på en skikkelig varm Indian Summer/sensommerdag.
Seilbåtene ligger på rekke og rad utenfor Sukkerbiten, her mot Sørenga.
Seilbåtene ligger på rekke og rad utenfor Sukkerbiten, her mot Sørenga.

Klart for flytende båtmesse

I morgen åpner «Båter i Sjøen» i Bjørvika. Vi har tatt en titt på båter og messeområde.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Elanen "Elanor" får en siste puss før det braker løs. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

"Båter i Sjøen", Bjørvika:

At gradestokken viser 24 grader idet vi går inn i den første helgen i september er særdeles hyggelig. Spesielt med tanke på den forestående "Båter i Sjøen"-messa, som åpner i morgen. Nordens største flytende båtmesse er flyttet fra Sandvika til Bjørvika og Sukkerbiten/Sørenga. Da redaksjonen var innom i ettermiddag var de fleste båtene på plass. Messen lokker også i år med et tosifret antall nyheter, både blant motor og seilbåter.

Sjørøverne inntar «Svanen»

Det legges som vanlig opp til masse aktiviter, ikke minst for den yngre garde. I år blir det piratfestival på Båter i sjøen. Her kan du trekke  tau, fekte med pirater og lære kanonsikting som de gamle sjøfolkene. Kom og vis hva du kan - bli med på piratskolen ombord. «Svanen» er en tremastet skonnert, bygget i tre, av skipsbygger Ring Andersen fra Danmark i 1916. Hun har blant annet gått som frakteskip i Sverige, men ble kjøpt tilbake til Norge i 1964.

Prøv kajakkpadling


Kajakk er i vinden som aldri før, og byr på utfordringer og flotte naturopplevelser. På messen vil instruktører fra “Langbølgen ” og ”Havpadler´n” introdusere barn og voksne for kajakkpadling og bli med dem ut for å padle. Det vil være mulig å prøve ulike kajakker, og det blir demonstrasjon av ulike øvelser.

SUP-brett

Stand Up Padling passer for alle og for de som følger med i ukepressen ser man jevnlig kongelige, kjendiser og andre treningsglade sverge til SUP! Utstiller SUP.no stiller med alt nødvendig utstyr og lærer deg å brettpadle i løpet av kort tid.

«Mann over bord»-øvelse

Redningsselskapet er tilstede med redningsskøyta RS ”UNI Oslofjord” og Redningsselskapets  sjøredningskorps i Oslo og vil demonstrere en redningsøvelse på sjøen.

Som vanlig blir det flere spennende foredrag, demonstrasjoner og maritime kurs i løpet av helgen. Det blir også introduksjon til dykking av dykkere fra Oslo dykkersenter, og jolleseiling med RS Feva-joller i regi av seilforebundet. Som vanlig stiller også kokk Egil Nordeide med nyfreste delikatesser fra fjæra.

Barnas favoritt – redningsskøyta Elias kommer selvfølgelig! Vordene skippere kan kjøre Elias båter på egenhånd, sammen med mor eller far, eller sammen med en fra Redningsselskapet.