Sollerud-elevene klar for tokt i begynnelsen av juni.
Sollerud-elevene klar for tokt i begynnelsen av juni.
«Windekind» vekker oppsikt i hjemlandet
«Windekind» vekker oppsikt i hjemlandet

«Windekind» vekker oppsikt i hjemlandet

Da nederlandske Gerrit van der Pluijm leste saken om «Windekind» på seilas.no, ble han så overrasket over å se at båten fra 1918 fortsatt er «i live» at han sendte oss en mail med gamle bilder.

Publisert Sist oppdatert

GAMLE DAGER: Her er bilder fra «Windekind»s gamle dager.(Tilsendt av Gerrit van der  Pluijm)

Faren hans var nemlig skipper på «Windekind» fra 1952 til 1974 ,og Gerrit var selv med mange ganger om bord, skriver han.

Van der Pluijm forteller også at 90 prosent av båten ble bygget om i 1946 av Baron van der Hoevell, så kun kjølen var igjen.

Dette var faktisk en ulovlig handling. På grunn av mangelen på materialer i etterkrigstiden skulle nemlig alt tilgjengelig materiale brukes til å gjenoppbygge landet.

– Men ettersom daværende eieren Aat van der Giessen hadde sitt eget skipsverft, var dette ikke noe proble for han, forteller van der Plujm.

Desverre døde van der Biessen for kun seks uker siden, - akkuratt for tidlig til å få med seg at hans kjære «Windekind» igjen har gjenoppstått og seiler på de norske fjorder.

Gerrit van der Pluijm har sendt oss to bilder fra Windekind gamle dager. Bildene er amatørfotografier av ukjent fotograf.

Det siste året har eleven ved sjøsikkerhetsgruppa ved Sollerud videregående skole gjort istand båten slik at hun nå er seilklar etter 20 år på land.