EM i Laser

Kristian Ruth med topplasseringer
Kristian Ruth med topplasseringer

Overbevisende fra Kristian Ruth

De norske seilerne fikk godt betalt for forberedelsene til mesterskapet og er godt med både i dame- og herreklassen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en lang dag på vannet med mye vind og bølger. Da det ikke ble seiling søndag på grunn av mye vind, ble det tre seilaser back to back mandag.

Kristian Ruth hadde en fantastisk dag med plasseringene 2, 5 og 3. Sammenlagt ligger han på 3. plass av de 126 båtene, bak Nick Thompson, GBR og Pavlos Kontides, CYP.  

Det gikk bra med de andre gutta også. Hermann Tomasgaard ligger på 9. plass etter plasseringene 2, 13 og 6, og Mathias Mollatt er nummer 14 med 6., 12. og 14. plass i enkeltseilasene.

Gode forberedelser

De norske seilerne har ligget lenge på Gran Canaria og forberedt seg, og i en regatta rett før EM, der mange av de beste også deltok, plasserte de norske seilerne så bra at man ante noe var i gjerde.

Marthe Enger Eide best av damene

På damebanen gikk det bra med Mathe Enger Eide som nå ligger 12 sammennlagt med plasseringene 10, 10 og 3. De andre jentene imponerte ikke i samme grad. 

Tiril Bue er 30 sammenlagt med 22, 17 og 12 plass, mens Line Flem Høst er 36 etter 32, 17, 9 plass. På 63. plass finner vi Eline Flotoft Elnan med 29, 37 og 28 plass og på 65. Celine Herud med 20, DNC og 27.

Marit Bouwmester NED og Josefin Olsson SWE vant begge alle sine seilaser og deler ledelsen blant de 96 seilerne som stiller til start.

Det er kvalifisering i dag også med tre seilaser, og så begynner finalene.