ODA på langtur

Overraskelsene står i kø

Overraskelsene står i kø

De kastet loss denne uken. Allerede før Drøbaksundet bød turen på den første opplevelsen utenom det vanlige.

Publisert Sist oppdatert

VI MÅ BARE REISE NÅ. Fredag 4. mai startet Per Aanund Mandt og Elisabeth Hval på ODA (en Bavaria 40 Ocean fra 2003) sin langtur fra Leangbukten i Asker. De vil ikke komme hjem på en lang stund.

- Vi har ikke faste planer, det eneste vi vet er at vi må starte denne turen nå. Vi har ikke hus og bil lenger, vi har bodd på ODA siden 1. mai og feiret med venner og slektninger. Vi har vært 15 på en gang på ODA under ett av avskjedstreffene. Nå må vi komme oss av gårde, sa de kvelden før avreisen.  

De håper de kommer til Antarktis, kanskje til Arktis også. Veien vil bli til mens de seiler.

MØTE MED "DE HØYERE MAKTER"! Behovet for å komme seg ut av Drøbaksundet var mildt sagt sterkt. Så første etappe førte dem til Horten. Allerede da bød turen på den første av de mange opplevelsene som hverdagen vanligvis ikke er i stand til å servere.

- På utsida av Nesoddlandet kom kystvaktskipet NORNEN akter og vi kalte dem opp på radio og "ba om sjekk" da vi hadde mye sprit i båten etter å ha tømt huset hjemme. Vi sa at vi skulle på langtur - og ville klarere varene før vi kom til ytre Oslofjord, slik at vi seinere slapp å bli mistenkt for smugling. Etter en stund ble en RIB satt på vannet, og skipssjefen og to mannskap la til på vår styrbord side. Skipssjefen spurte om å få komme ombord - der ble han i 45 minytter. Det var en meget profilert seiler Pål Bratbak fra MADONNA (journ.anm: på langtur 2008-09) - gift med en verdensmester i seiling (journ.anm: Pauline Book Bratbak) ... som var skipssjef. Det ble et meget hyggelig møte som varte ut Drøbaksundet, sier Mandt til sine venner på Facebook.

ODA BRUMM. Med seg har Per og Elisabeth "Oda Brumm", en liten strikket bamse som skal fotograferes i ulike land. Bildene skal sendes hjem til Vik formingsbarnehage. Slik vil barna få lære geografi på en levende måte.

Du kan lese mer om ODAs langtur i en av SEILmagasinets neste utgaver.