VM i Melbourne

Paralympikere på langtur
Paralympikere på langtur

Paralympikere på langtur

Det lukter medaljer når Bjørnar Erikstad og Sonarlaget skal delta i VM for paralympisk seilas i Melbourne mot slutten av måneden

Publisert Sist oppdatert

De norske seilerne Bjørnar Erikstad (2.4mR) og Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen (Sonar) samt treneren Jacob Haug setter med det første kurs for Melbourne der VM for paralympiske seilere finner sted fra 28. november til 3. desember.

I alt 140 seilere fordelt på 45 2.4 metere, 19 SKUD og 19 Sonarer stiller til start for å kjempe om VM medaljer og plasser i Rio 2016. I alt skal syv 2.4 metere, seks Sonarer og fem SKUD kvalifisere til de paralympiske lekene i kjølvannet av OL. Begge de norske båtene er allerede kvalifisert. 

Bjørnar Erikstad har hatt en glitrende sesong i 2015. Han er kåret til Årets Mannlige Seiler av NSF etter sølv i VM for 2.4 meter tidligere i år der han også ble beste funksjonshemmede seiler. Det er derfor en seiler med god selvtillit som om kort tid setter seg på flyet til Australia. – Jeg skal fortsette med bra starter, fortsette å stole på egne ferdigheter, og så skal jeg bli bedre til å ta riktig risiko når muligheten byr seg, sier Bjørnar på sin hjemmeside. 

Etter VM og juleferie hjemme drar han videre til Rio 3. januar. Der skal han få en første følelse med forholdene. - Alle snakker om vannet. Jeg tror det blir helt fint, sier Bjørnar. - Vi skal ta forhåndsregler, men det viktigste er å seile fort. Helseteamet er bra og fokuserer på helse. Jeg er god til å seile og fokuserer på det, sier han.

Også Sonarlaget bør ha medaljesjanser i VM.  Laget har ikke fått alt til å stemme like godt denne sesongen, men seilerne har jobbet med å utvikle seg og seilgarderoben. Aleksander, Marie og Per Eugen har allerede vært i Rio og testet forholdene. De fikk mange timer på vannet og har høstet verdifull erfaring til regattaen neste høst.