Jolleleir i Tønsberg

Pinseleir – sesongens høydepunkt
Pinseleir – sesongens høydepunkt

Pinseleir – sesongens høydepunkt

Tønsberg Seilforenings pinseleir er et begrep for unge jolleseiler på hele østlandet. Nå står nok en leir for døren.

Publisert Sist oppdatert

Klassene Optimist, Zoom8, Europa, Laser, RS Feva, 29er og brettseilere er invitert til årets Pinseleir, under motto ”Seiltrening for barn og ungdom på et tilpasset nivå, i et trygt og sosialt miljø.”

Her vil dyktige trenere instruere på alle nivåer i grupper satt sammen etter opplysninger gitt i påmeldingen og ranking fra klasseklubbene.

Det blir også en ”Knøtteklubb” for yngre søsken i alderen 5-10 år som ikke skal seile.

Påmeldingen foregår etter ”først til mølla” prinsippet. Seilere med likt ferdighetsnivå blir satt sammen i grupper. Trenere legger opp treningsplaner etter oppgitte erfaringer.

Det er svært krevende å ha ansvar for 3-400 seilere på vannet samtidig. Som ved NC-arrangementer, er man avhengig av hjelp fra andre seilforeninger for å kunne stille nok trenerbåter til å ivareta opplæring og sikkerhet for seilerne på en tilfredsstillende måte. Seilforeninger som stiller med mer enn 5 seilere, må derfor stille med trenerbåt. Har foreningen mer enn 15 seilere må det stilles med to og flere enn 25 med 3 trenerbåter.

Søndag 24.mai klokken 19.00 arrangeres fest for store og små. Tradisjonen tro vil det serveres pølser og reker. Billetter selges på regattakontoret under leiren. En av dagene blir det pølsegrilling.

Beachvolley turnering er en stor suksess. Suksessen fortsetter og etter seilingen, for dem som bor på Fjærholmen, arrangeres det turnering der klubbene oppfordres til å danne egne lag.

Kiosk og klubbhus er åpent for servering av kioskvarer og varm mat. For dem som ankommer med båt og ønsker dagligvarer finnes det en Spar butikk noen kilometer fra seilsenteret.

Leiren åpnes klokken 11.00 lørdag 23.mai og avsluttes mandag 25.mai senest klokken 16.00.

Tønsberg Seilforening har avtale med Quality Hotel Tønsberg med gode betingelser for overnatting.