M32 Cup

M32 til Risør
M32 til Risør

Politikerne i Risør vil ha katamaranene til byen

- Som om Vegårshei skulle få verdencupen i langrenn, sier seilforeningens formann.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Per Kristian Lunden (Ap) orienterte sist uke under bystyremøtet om mulighetene for å få en tre års samarbeidsavtale med svenske Aston Harald Sports som ønsker Risør som arrangør av den skandinaviske serien for de spektakulære M32 katamaranene. Serien  hjar tidligere vært arrangert i KNS ved Aker Brygge i Oslo, men det var KNS ved generalsekretæren Anders Kristensen som tok initiativet til kontakten med Risør da han mener banen mellom Holmen og Stangholmen er er perfekt arena for denne type seiling, både for utøverne og publikum som vil kunne følge seilasene fra start til mål fra dampskipsbryggen.

Representanter fra Aston Harald, Kongelig Norsk Seilforening (KNS), Oslo Water Games, Risør Seilforening, Risør Trebåtfestival og Risør kommune møttes i Risør for ca. en måned siden for å sondere mulighetene for et samarbeide.

– Aston Harald legger opp til et lenger samarbeid med Risør kommune, i første rekke for tre år. I samarbeid med kommunen ønsker de å utvikle konkurransen og gjøre det til et attraktivt, spektakulært og publikumsvennlig arrangement som vil bli lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt, fortalte Lunden.

Regattaarrangørene har søkt om 100.000 kroner i støtte for 2017, men søknaden har kommet etter at rådmann Trond Aslaksen kom med sitt budsjettforslag. – Vi har tatt det inn som budsjettsak. Vi skal diskutere det i Arbeiderpartiet og med samarbeidspartiene, men her i Ap ønsker vi å finne penger, sier Lunden til Aust-Agder Blad. Aston Harald Sports har søkt også om 75.000 kroner for 2018 og 50.000 kroner for 2019. I tillegg vil de ha behov for hjelp til tilrettelegging av arenaer som skal brukes under arrangementet. - Støtte fra kommunen bare en liten del av budsjettet, sier Lunden, som ser på regattaen som en gyllen mulighet til å profilere Risør og få besøk fra fjern og nær.

Leder i Risør Seilforening, Kåre Karlsen, var også med på møtet med arrangørene. – Seilforeningen kommer ikke til å bli så sentral som man skulle tro. Her snakker vi om verdenseliten, så det vil bli internasjonale dommere og startere. Vi kommer til å bli en støttespiller rundt det tekniske biten rundt arrangementet, sier Karlsen, som ikke overraskende håper regattaen kommer til Risør.

– Det er ekstremsport og det blir spektakulært om vi får riktig vind. Dette er som om Vegårshei skal få verdenscupen i langrenn. De seiler ufattelig fort, og jeg trodde egentlig at Byfjorden var for liten. Det var en påstand de bare lo av. Den var heller nesten for stor, sier Kåre Karlsen til Aust-Agder Blad.