SPENNENDE: Oceanis 46.1 er en av de mest spennende båtene vi skal seile, sett fra norske båtkjøperes øyne.
SPENNENDE: Oceanis 46.1 er en av de mest spennende båtene vi skal seile, sett fra norske båtkjøperes øyne.

Klart for Årets Båt-testing II

13 båter skal prøveseiles ut fra Port Ginesta syd for Barcelona. Vi kunne ønsket oss mer vind.

Publisert Sist oppdatert
PRIS: Juryen i Årets Båt i Europa har nominert 19 båter som skal testes, De fem beste får pris i Dusseldorf i januar.
PRIS: Juryen i Årets Båt i Europa har nominert 19 båter som skal testes, De fem beste får pris i Dusseldorf i januar.

 

Testingen i Middelhavet skal foregå på samme sted som i fjord, fra havnen Port Ginesta. Den ligger en kort seilas syd for Baracelona hvor det har vært båtutstilling til i går. Port Ginesta er valgt fordi det er praktisk for verftene, og fordi det tidsmessig også er en god tid for juryen. 

Første del av testingen ble gjort fra Orust i slutten av August. Det var ett egnet utgangspunkt, men litt tidlig for mange av verftene. Det er 2019-modellene vi seiler, og de blir gjort klar til utstillingene på høsten. 

Fem kategorier

I Sverige fikk vi seilt to av tre båter i Performance-kategorien. Dette er Arcona 435 og X4.6. I klassen for spesielle båter fikk vi seilt to av fem båter, LiteBoat XP og RS21. Vi fikk også seilt Hallbergr-Rassy 340 i klassen for familieturseilere, og Hallberg Rassy 57 i klassen for luksuriøse seilbåter.  

Det er to båter som ble nominert, som ikke rekker å stille båt til test. Franske Ikone 6.50 er ikke ferdig. Båten blir erstattet med Domani S30. Heller ikke Mojito 1088 er ferdig i tide. 

Disse båtene skal testes

Familieturseilere

SUNBEAM 46.1: Østerriksk luksus

Sunbeam er et verft plassert midt i Europa, som henter inspirasjon både fra nord og sør. Verftet har flyttet seg vekk fra sentercockpit-båter, mot en mer typisk middelhavstil. Verftets 46-foter er spekket med gode løsninger, og forventes å holde en høy kvalitet. Linjene stemmer, og seilegenskapene bør også holde høy klasse.

 

GRAND SOLEIL 48: Spennende fra Italia

Grand Soleil holder ett høyt utviklingstempo, og lanserer en allsidig 48-foter denne sommeren. Båten leveres i to utgaver, i karbon, eller glassfiber, avhengig av kundens behov. I karbonversjon blir dette en svært potent båt, samtidig som at komforten under dekk skal beholdes. 

 Les mer om Grand Soleil 48 her

 

Spesielle båter 

AVENTURA 34: Kompakt katamaran

Aventura 34 er en 34-fots seilbåt med to skrog. Det er i dag unikt. Utfordringen er å få til full ståhøyde i volumet mellom skrogene. Aventura 34 er designet i Frankrike, og bygget i Tunisia. Den kan leveres med to eller tre lugarer, og to bad. 

 

 

ASTUS 20.1: Prisgunstig trimaran

Astus samarbeider nå med designkontoret VPLP, som har løftet produktene enormt, samtidig som de enkle og prisgunstige løsningene er beholdt. Det franske verftets nye 20-foter har sideskrog som kan skyves teleskopisk inn mot senterskroget hvor det er en liten kabin med soveplass til inntil fire personer.

Les mer om Astus 20.1 her

 

sunbeam46
sunbeam46
LINJELEKKER: Domani S30 er en dagseiler på 30 fot fra Nederland.
LINJELEKKER: Domani S30 er en dagseiler på 30 fot fra Nederland.
#20180403
#20180403
#20171208
#20171208