SPENNENDE: Oceanis 46.1 er en av de mest spennende båtene vi skal seile, sett fra norske båtkjøperes øyne.

Klart for Årets Båt-testing II

13 båter skal prøveseiles ut fra Port Ginesta syd for Barcelona. Vi kunne ønsket oss mer vind.

Publisert Sist oppdatert
PRIS: Juryen i Årets Båt i Europa har nominert 19 båter som skal testes, De fem beste får pris i Dusseldorf i januar.

 

Testingen i Middelhavet skal foregå på samme sted som i fjord, fra havnen Port Ginesta. Den ligger en kort seilas syd for Baracelona hvor det har vært båtutstilling til i går. Port Ginesta er valgt fordi det er praktisk for verftene, og fordi det tidsmessig også er en god tid for juryen. 

Første del av testingen ble gjort fra Orust i slutten av August. Det var ett egnet utgangspunkt, men litt tidlig for mange av verftene. Det er 2019-modellene vi seiler, og de blir gjort klar til utstillingene på høsten. 

Fem kategorier

I Sverige fikk vi seilt to av tre båter i Performance-kategorien. Dette er Arcona 435 og X4.6. I klassen for spesielle båter fikk vi seilt to av fem båter, LiteBoat XP og RS21. Vi fikk også seilt Hallbergr-Rassy 340 i klassen for familieturseilere, og Hallberg Rassy 57 i klassen for luksuriøse seilbåter.  

Det er to båter som ble nominert, som ikke rekker å stille båt til test. Franske Ikone 6.50 er ikke ferdig. Båten blir erstattet med Domani S30. Heller ikke Mojito 1088 er ferdig i tide. 

Disse båtene skal testes

Familieturseilere

SUNBEAM 46.1: Østerriksk luksus

Sunbeam er et verft plassert midt i Europa, som henter inspirasjon både fra nord og sør. Verftet har flyttet seg vekk fra sentercockpit-båter, mot en mer typisk middelhavstil. Verftets 46-foter er spekket med gode løsninger, og forventes å holde en høy kvalitet. Linjene stemmer, og seilegenskapene bør også holde høy klasse.

 

GRAND SOLEIL 48: Spennende fra Italia

Grand Soleil holder ett høyt utviklingstempo, og lanserer en allsidig 48-foter denne sommeren. Båten leveres i to utgaver, i karbon, eller glassfiber, avhengig av kundens behov. I karbonversjon blir dette en svært potent båt, samtidig som at komforten under dekk skal beholdes. 

 Les mer om Grand Soleil 48 her

 

Spesielle båter 

AVENTURA 34: Kompakt katamaran

Aventura 34 er en 34-fots seilbåt med to skrog. Det er i dag unikt. Utfordringen er å få til full ståhøyde i volumet mellom skrogene. Aventura 34 er designet i Frankrike, og bygget i Tunisia. Den kan leveres med to eller tre lugarer, og to bad. 

 

 

ASTUS 20.1: Prisgunstig trimaran

Astus samarbeider nå med designkontoret VPLP, som har løftet produktene enormt, samtidig som de enkle og prisgunstige løsningene er beholdt. Det franske verftets nye 20-foter har sideskrog som kan skyves teleskopisk inn mot senterskroget hvor det er en liten kabin med soveplass til inntil fire personer.

Les mer om Astus 20.1 her

 

sunbeam46
LINJELEKKER: Domani S30 er en dagseiler på 30 fot fra Nederland.
#20180403
#20171208