Prosjekter for vinteren
Prosjekter for vinteren

Prosjekter for vinteren

Med litt pågangsmot kan du få deg en bra seilbåt til latterlig lav pris. Vi har sett på noen  prosjekter på bruktmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Tre års arbeide

En svenske har jobbet siden 2012 med å sette i stand en Vindö 50. Prosessen har blitt beskrevet i en blogg. Det siste innlegget ble skrevet i 2014. Nå håper den svenske eieren på 25 000 etter å ha revet vekk det meste av dekk og cockpit. Båten er et eksempel på av å ikke ta vann over hodet, og eieren sitter igjen med et vrak som er krevende å sette i stand.

Du finner båten her. 

Lettseilt

Seilbåter med junke rigg er et sjeldent syn. Den kinesiske riggen er svært effektiv og letthåndterlig. For 25 000 får du en båt som gjør seilingen enklere. Båten har også vindror som gjør at den styrer av seg selv. Innredningen kan ha godt av et lite løft, og den nye masten ødelegger for plassen i cockpiten. Eller er dette en knallkjøp, bortsett fra at den ser litt rar ut. Du finner den her. 

 

Tøff mini

Hunter Sonata er en seilbåt på 23 fot som seiler bra, og ser tøff ut. En ypperlig ungdomsbåt. Denne båten har innenbordsmotor, som er uvanlig, men en fordel om den er i god stand. Arbeidet går raskere på en liten båt. Denne kan bli bra med ikke alt for mye jobb. Her er annonsen. 

  

Ferdig oppusset

Selv om du bruker mye penger på å sette i gang en båt, så er det små sjanser for økonomisk gevinst. En soling oppusset for 70 000 i 2005 ligger til salgs for 15 000. Soling var en OL-klasse. Selv om båtene har mest blitt brukt til regatta, så er Soling også en velseilende dagseiler. Her får du deg en bra båt uten mye arbeid.

 

PRAKTISK STOFF

SEILmagasinet er fullt av nyttig artikler for båteiere i hvert nummer. I nummer 6 har vi testet litiumbatterier, vi gir råd for å gjøre båten vinterklar, og du kan lese om skreddersydde presenninger. Du finner også en sak om hvordan du kan montere septiktank.

Blader er i salg hos Narvesen, men du kan også kjøpe bladet elektronisk. Du finner det på Google Play og i AppStore