Bacardi Cup

Ramlet av på slutten

Eivind Melleby og amerikanske Joshua Revkin greide ikke å leve opp til den gode starten på regattaen i Miami

Publisert Sist oppdatert

Bacardi Cup med 72 av verdens Starbåtseilere ble avsluttet i helgen etter at siste panlagte seilas måtte avlyses på grunn av manglende vind. Dermed ble laget med amerikaneren Mark Mendleblatt og svenskamerikanske Magnus Liljedahl stående som vinnere etter serien 2, 15, 1, 5 og 5, to poeng foran franskmennene Xavier Rohart og Pierre Alexis  Ponsot, med amerikanske George Szabo og Eduardo Natucci ytterligere tre poeng bak, på 3. plass. Eivind Melleby og Joshua Revkin som startet regattaen med en sterk 3. plass, greide ikke helt å følge opp og fortsatte med 13, 5, 10 og 15. plass. De endte dermed på 8. plass sammenlagt.

 

Mye og lite vind

Regattaen ble preget av varierende forhold og mye strøm på banen og det var bare Lars Grael og Samuel Goncalves som hadde alle sine plasseringer blant de ti beste. De brasilske seilerne endte på 4. plass til slutt. Med 72 til dels overivrige lag på banen valgte regattaledelsen tidlig å innføre black flag, noe som medførte diskvalifikasjoner blant de beste lagene, men med mulighetene til å stryke dårligste seilas hadde dette ikke så stor innflytelse på sluttresultatet.

Klassiker i 90 år

Bacardi Cup er en av klassikerne på Startseilernes terminliste og regattaen ble i år avviklet for 90. gang. Også J/70, Viper 640, Melges 24 og noe andre utvalgte klasser fikk være med i regattaen som med det er blitt en av de viktigste av vinterregattaene i Florida.