Rask trimaran skal sette nye rekorder i Danmark

Flerskrogsekspert Nigel Irens har tegnet denne trimaranen som med Stefan Myralf som skipper skal sette ny rekord Fyn Rundt.

Publisert

Inspiret av America's suksessen med BMW Oracles supertrimaran skal danske Tuco lansere en ultra lett 40 fots trimaran i karbonfiber. Stefan Myralf blir skipper og skal sikre rekordene, ifølge danske minbaad.dk. Britiske Nigel Irens har mye erfaring med flerskorgsbåter og sto bak tegningene til mange av 60 fots trimaranene som vi i Norge kjenner fra blant annet Nokia Oops Cup. Stefan Myralf har sin flerskogserfaring fra dette prosjektet og har nå vært med å utvikle den nye båten som med en totalvekt på 1500 kg og et seilareale på 119 kvm. kommer til å bli et råskinn.

Båten bygges hos Tuco som i 2008 gikk konkurs etter at tre større kunder lot vær å gjøre opp for seg. Jonas Pedersen og Jakob Frost, kjøpte navnet tilbake og idag er 16 personer ansatt og opp mot 50 personer i arbeide i spesielle prosjekter. 

Trimaranen skal seile Palby Fyn Cup fra Bogense 28. mai, deretter følger Classic Fyn Rundt fra Kerteminde. Sjælland Rundt er også planlagt , samt en del andre seilaser.

Tucos trimaran 40

LOA 40 fot

Bredde         9,80m

Vekt           1500 kg

Storsell       80 kvm

Fokk           39 kvm

Stormfokk  19 kvm

Gennaker 140 kvm

Design  Nigel Irens

Materiale karbonfiber

www.carbon3.dk