Raymarine for seilere

Ny oppgradering av LightHouse II gir nyttige seilfunksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Elektronikkprodusentene følger hverandres bevegelser. B&G har alltid satset på seiling, men det var først for noen år siden at de tok turseilerne på alvor. B&G plotterne fikk mange nyttige funksjoner for seilerne. Garmin fulgte opp med tilsvarende funksjoner i fjor, og nå kommer Raymarine etter.

Krever god plassering

Jeg har hatt gleden av å seile båter med slike seilfunksjoner, og det er imponerende. Utfordringen er å få glede av dem under seil. Mange båter har plotterne plassert fast i midten av båten rett foran rattet, eller mellom rattene på båter med to ratt. Det er bra for manøvrering inn og ut av havn for motor, men håpløst under seil hvor man gjerne sitter å styrer på ripa mot lo.

Gratis oppdatering

Har du en nyere Raymarin-plotter i aSeries, cSeries, eSeries, gS Series eller nye eS Series, kan du oppdatere til LightHouse II Release 14 gratis. Da får du en mengde nyttige funksjoner.

• LightHouse QuickCourse™ gjør det raskt og enkelt å sette opp eller endre en regattabane når det brukes forhåndsdefinerte faste merker.

• LightHouse SmartMarks™ visuell rundingsindikatorer lar deg definere hvilken side man skal passere rundingsmerke, styrbord eller babord.

• Virtuell startlinje viser båtens posisjon i forhold til startlinjen, som plasseres i kartet enten enten ved hjelp av bredde/lengdeposisjoner, veipunkter eller ved å sette de som merker.

• Tre layline-moduser gjør det mulig for seilerne å se beste kurs mot merket. Du kan velge en av tre moduser; speilede kurser relatert til sann vindvinkel, gitt kryssvinkel, eller via importert polardiagram. Informasjonen er dynamisk og benytter informasjon fra båtens sensorer for vind, fart og kurs

• LightHouse race timer enkel betjening av race timer på skjermen hjelper deg med riktig nedtelling til start.

– Når vi nå utgir LightHouse II, har vi utviklet våre avanserte seileverktøy for å gjøre navigering under seiling enda enklere, forteller Grégoire Outters, visepresident og daglig leder i FLIR Maritime. – Turseielere kan seile smartere og regattaseilere kan nå få vinnerfordelen ved å bruke våre eksklusive visuelle hjelpemidler på skjermen for å fatte bedre taktiske avgjørelser star det i en pressemelding fra Raymarine.