Mekanismen kan være litt ulik, men prinsippet er det samme.
Mekanismen kan være litt ulik, men prinsippet er det samme.

Oppfordrer til Sjekk-vesten-uke

45 prosent av nordmenn vet ikke at oppblåsbare redningsvester må sjekkes jevnlig. Det viser en undersøkelse i regi av Redningsselskapet.

Nå inviterer derfor organisasjonen hele Norge til å bli med på en Sjekk vesten-uke. Frem til og med helgen står Redningsselskapet og en rekke samarbeidsbedrifter klare for å hjelpe folk med vestsjekk.

En oversikt finnes på www.sjekkvesten.no

– Tidligere har dette vært noe vi har gjort alene, men i år gjør vi det om til en felles nasjonal dugnad for å kunne spre budskapet enda bredere ut. Når 44 prosent ikke vet hvor eller hvordan man sjekker vesten, så er dette viktig å ta tak i, sier Kim Hagen Bertheussen, direktør for Frivillighet og forebygging i Redningsselskapet.

– Alle som bruker en oppblåsbar redningsvest er selv ansvarlig for at den funker som den skal. Vi ønsker å lære opp befolkningen, sånn at alle etter hvert klarer å sjekke sin egen redningsvest.

Det tar ikke lang tid å ta en sjekk, og på sine hjemmesider har Redningsselskapet lagt ut seks enkle grep til et lengre liv for deg og din redningsvest:

– Sett av en dag til å gå igjennom sikkerhetsutstyret på båten før du begir deg ut på sesongens reise, oppfordrer Kim Hagen Bertheussen.

Utløsermekanismen kan være ulik på redningsvestene, men prinsippet er det samme.
Utløsermekanismen kan være ulik på redningsvestene, men prinsippet er det samme.

.