Jules Verne

Rekordjegeren Francis Joyon gjør nytt forsøk

Rekordforsøket jorden rundt glapp sist vinter. Nå er IDEC SPORT klar igjen.

Publisert Sist oppdatert

Mindre enn ett år etter det mislykte rekordforsøket der IDEC SPORT var to dager bak rekorden til Löick Peyron fra 2012, gjør Francis Joyon seg klar for nytt rekordforsøk og for å erobre det prestisjefylte Jules Verne trofeet som følger rekorden. Det spesielle er at Joyon stiller med nøyaktig det samme mannskapet på seks som alle etter målgang ved Brest erklærte at de ville stille opp igjen om muligheten bød seg. Dette er uvanlig i en sport der utøverne er uavhengige og gjerne går fra prosjekt til prosjekt med ulik sammensetning. De seks seilerne er Francis Joyon (FRA) 60, Alex Pella (ESP) 43, Boris Herrmann (GER) 35,

Bernard Stamm (SUI) 52, Clément Surtel (FRA) 37, Gwénolé Gahinet (FRA) 32 mens router på land er den erfarne Marcel Van Triest (NED), 52 som blant annet var navigatør på Knut Frostads Innovaton Kværner i Whitbread Eound the World Race i 1997/98.

Laget vil være klart for å sette igang så snart man ser for seg et gunstig værvindu, kanskje allerede mot slutten av oktober. Francis Joyon ønsker å komme avgårde så tidlig som mulig ettersom det ikke er så mange muligheter mellom oktober og februar der det vil være sannsynlig å hekte seg på flere gunstige værsystemer på returen i Atlanterhavet. Mannskapet vil dra fordel av at samtlige har vært gjennom dette sammen tidligere, da de blant annet satte rekord for passasjen gjennom det indiske hav. Rekorden jorden rundt non stop satt av Loïck Peyron og mannskapet i 2012 er på 45 dager, 13 timer, 42 minutter og 53 sekunder.