Tønsberg Seilforenings pinseleir

Rekordstor deltagelse
Rekordstor deltagelse

Rekordstor deltagelse

Ikke alle arrangementer sliter med deltagelsen, kan Tim P. Dagsberg i Tønsberg Seilforening slå fast.

Publisert

Pinseleiren i Tønsberg er et begrep blant seilere, og gjennom alle år har leiren vært svært populær. I år ser den imidlertid ut til å kunne nå helt nye høyder.

SNART FULLT I OPTIMIST. – Påmeldingen har vært strålende. Vi begynner snart å bli fullbooket i Optimist. Det er nå 210 påmeldte og vi har 250 plasser. Da må vi si stopp, sier Tim P. Dagsberg.

Det er over dobbelt så mange Optimist-seilere som det deltar i et norgescup-arrangement.

TRENING OG MILJØ. Målsettingen ved pinseleiren er ikke konkurranse, plasseringer og poeng, men lærdom og miljø.

– Vi har uttrykt målsettingen med leiren slik, sier Dagsberg og siterer:

«Seiltrening for barn og ungdom på et tilpassest nivå, i et trygt og sosialt miljø.»

Deltagerne blir delt inn i trenings grupper etter alder og seilerfaring og følges gjennom hele leiren av trenere og veiledere. På land blir det volleyball-turnering, pinsefest og de som vil kan få prøveseile kjølbåttypen RS Elite, som det i Tønsberg fins flere av.

MANGE RS FEVA-DELTAGERE. Ved siden av Optimist, er pinseleiren i Tønsberg åoen for brettseilere og seilere i klassene Zoom8, Europa, Laser, RS Feva og 29er, og blant disse klassene er det i RS Feva-klassen at oppslutningen er størst. 28 båter og 56 seilere er påmeldt hittil. Fire av seilerne kommer helt fra Åsane i Bergen for å delta.

En annen stor gruppe på leiren er «knøttene», som består av yngre søsken til deltagere på leiren. De vil også få en tilnærming til seiling, men på sin måte.

I 29er-klassen er det 13 båter, det er ni brettseilere, E-jolle-klassen er representert ved syv seilere og i Laser er det 10. Mest beskjedent er det i Zoom8 som hittil teller fire seilere.

Leiren foregår i pinsen fra 6. til 9. juni, og påmeldingfristen løper ut 30. mai. Men som sagt – i Optimist-klassen er det snart fullt.

Powered by Labrador CMS