Quant 23 er en båt av den nye generasjonen med foiler, men hvordan er den å håndtere?
Quant 23 er en båt av den nye generasjonen med foiler, men hvordan er den å håndtere?
Dufour 460 har spennende ideer, men fungerer de?
Dufour 460 har spennende ideer, men fungerer de?

Årets Båt, andre testrunde

16 båter skal seiles av Årets Båt juryen fra Santa Margherita i Italia denne uken. Her er båtene.

Publisert Sist oppdatert

I familieturkategorien gjenstår det to store båter fra to store verft. Dufour 460 og Jeanneau 54 har begge mange nyvinninger, og kan være med å sette en trend. Begge båtene har utviklet nye løsninger i cockpiten. Dufour med utegrill på hekken, mens Jeanneau har fått en trygge og komfortabele sitteplasser under sprayhooden, samt en ny løsning med soleområde akter.

ICE 52 har lånt linker fra TP52-klassen

Store og raske

I performanceklassen blir det spennende å seile Ice 52 og Solaris 50. Begge er kostbare båter. Ice 52 ser ett hakk hvassere ut, mens Solaris er litt mer stil og komfort.

Italia Yacht 9.98 er også en spennende båt. 33-foteren vant ORCi VM i sommer, og er en utfordring mot Xp33, JPK10.10 og nye Ker 33.

Ny stil, Sunbeam 40.1 er mer moderne.

De komfortable

I klassen for luksuriøse er det mange svært ulike. Fra Oyster 475 til Maxi 1200. Grand Soleil har utviklet en turseiler som ble lansert i Dusseldorf i vinter. En lekker båt. Spørsmålet er om den også fungerer på vannet. Sunbeam er et østerriksk verft som er kjent for sentercockpitbåter. Nå har de lansert en 40-foter med cockpiten akter. Eb Xc-42 utfordrer.

Bente 24 for den yngre generasjonen.

Spesielle båter

Testens høydepunkt blir å seile Quant 23. Det er en båt med foiler. Spørsmålet er om det blir nok vind. Prognosen fra yr.no ser ikke så lovende ut. Far East 28 er en rask og billig båt bygget i Kina. På kort tid er det blitt produsert over 100 stykk. I Frankrike seilet vi Farr 280. Du får fire Far East 28 for samme prisen.

Bente er blitt kalat Facebook-båten. Den ble til av en gjeng tyske designstudenter med kommentarer og forslag fra sosiale medier.

Liten og rask, Dragonfly 25 skal gi mye seilglede.

Flere skrog

Comet Cat 37 er italienske Comars inntreden i et nytt market. Det er få katamaraner på denne størrelsen, og CometCat 37 har både mye plass og frekke linjer.

Dragonfly 25 er en kjekk trimaran som kan settes på en henger, og seiles der hvor det frister mest. Slyder 47 er en rask og avansert katamaran fra Sveits.

Du finner alle de nominerte seilbåtene her.

Ikke alt fungerte som det skulle da vi testet båtene i første runde i Frankrike. Les feil på feil.