FORDEL: Det er en fordel med å være brødre, og en enda større fordel å være tvillinger. ? Vår styrke er samholdet, sier Mads og Tomas Mathisen.
FORDEL: Det er en fordel med å være brødre, og en enda større fordel å være tvillinger. ? Vår styrke er samholdet, sier Mads og Tomas Mathisen.

Risørbrødre i 49er

Tomas og Mads Mathisen lader opp til debuten i 49er og deltok i helgen i treningsregatta på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

De 19 år gamle tvillingene har åpnet regattasesongen. Så sent som ifjor tok guttene bronse i VM for 29er og har gjennom høstsesongen gått for en myk overgang til OL klassen 49er ved å seile 49erFX som er jentenes OL båt og som har en noe mindre rigg.

Nå er det imidlertid alvor for Risørseilerne som har OL plass i Tokyo 2020 sm mål. Veien dit er lang, men nå er guttene igang og startet sesongen med  treningsregattaen Arenal Traing Camps Trophy (ATC Trophy) på Mallorca i helgen. Her ble det 20. plass blant de 29 båtene som deltok i regattaen.

– Vi har et veldig godt inntrykk av 49er-klassen. Vi vet hvor de beste er, og hvor vårt nivå er. Vi er på veldig god vei, sier Tomas Mathisen til Aust-Agder Blad. – Vi hadde mange bra starter, som var førsteprioritet, vi slo mange av de beste gutta på fart i lite vind, men vi mangler teknikk og vekt i mye vind, fortsetter han.

9. plass som best

Det ble gjennomført syv seilaser med niendeplass som beste plassering for nordmennene. Det var en spansk båt som vant regattaen, mens Mathisen-brødrenes finske samarbeidspartnere og treningskamerater, Victor Silén og Christoffer Silén, ble nummer 15.

ATC Trophy var generalprøven til Princess Sofia Trophy som starter i siste uke av mars. Risør-guttene har siden midten av januar forberedt seg i Cadíz, før de flyttet seg til middelhavsøya Mallorca tidligere denne måneden.

– Neste regatta blir beintøff, men vi er ikke opptatt av resultater, vi vil bare få erfaring, sier Tomas Mathisen til Risøravisen.