Danskene gjør seg klare

28. februar starter første seilas i første runde av SailGP i Sydney. Der stiller et dansk lag for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Første runde i andre sesong av SailGP seiles 28. og 29. februar i Sydney, og det danske laget er alt på plass og trener. Den danske F50-båten har nå fått sponsorlogoer og bærer navnet «Holger Danske», som i følge sagnet skal våkne fra sin søvn i Kronborgs hvelving og heve sitt sverd når Danmark trues av fiender.

– I dag er en stor dag for det danske laget, sponsoren Rockwool og for dansk sport, sier rormannen Nicolai Sehested, som med sine 30 år er det yngste av de syv rormennene som seiler serien. Den eneste på laget som ikke er danske er Tom Johnson fra Australia som var mannskap på det amerikanske SailGP laget i fjor.

Realistiske mål

Det danske laget som hvor også Rasmus Køstner, bosatt i Kristiansand er med, har fått trent i åtte uker når starten går.

– Laget har arbeidet hardt med liten tid til rådighet for å bli klar for regattaen i Sydney, sier Jonas Høgh-Christensen som er lagets leder.

– Vårt mål er å gjøre vårt beste i Sydney, fortsette å lære båten bedre, og få mer erfaring i laget. De fleste av våre konkurrenter har over ett års erfaring. Vi har bare seilt sammen i noen uker, så vi er nødt til å være realistiske, sier Nicolai Sehested som håper de kan levere noen overraskelser.

For oss om forbinder «Holger Danske» med danskefergen «Holder kanskje», så er det mulig vi tolker overraskelser annerledes enn danskene.

SAILGP: «Holger Danske» foran operahuset i Sydney klare for regatta i slutten av februar.
SAILGP: «Holger Danske» foran operahuset i Sydney klare for regatta i slutten av februar.