Fiskeværet Rognaldsvåg

Midt i smørøyet

Naturen i Sogn og Fjordane er storslått og dramatisk. Mellom storhavet og en majestetisk fjellverden ligger perlene på rekke og rad. Midt i smørøyet er det vakre fiskeværet Rognaldsvåg.

Publisert Sist oppdatert

De store variasjonene i landskapet er noe av det som gjør området fascinerende. Her kan seilere bryne seg på selve storhavet, søke mot de avsidesliggende havnene ytterst i havgapet eller finne en trygg havn i en lun vik. Du kan dra på oppdagelsesferd mellom tusenvis av øyer, holmer og skjær. I Sogn og Fjordane kan du finne en havn for deg selv, eller du kan søke fellesskap med andre båtfolk i en av de mange etablerte gjestehavnene.

Uansett er kulissene storslåtte. På yttersiden er det forblåst og goldt, men likevel vakkert og frodig. Som i en protest mot vær og vind klorer viljesterke blomster seg fast og danner små, fargerike oaser der det er lunt. Ikke bare er det majestetiske fjell på fastlandet, men midt i havet ligger det også en fjellverden. Markante fjell som reiser seg rett opp fra havet og er blitt til kjente seiligsmerker; Alden, Batalden, Kinn og mange flere.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER