Fiskeværet Rognaldsvåg

Midt i smørøyet

Naturen i Sogn og Fjordane er storslått og dramatisk. Mellom storhavet og en majestetisk fjellverden ligger perlene på rekke og rad. Midt i smørøyet er det vakre fiskeværet Rognaldsvåg.

Publisert

De store variasjonene i landskapet er noe av det som gjør området fascinerende. Her kan seilere bryne seg på selve storhavet, søke mot de avsidesliggende havnene ytterst i havgapet eller finne en trygg havn i en lun vik. Du kan dra på oppdagelsesferd mellom tusenvis av øyer, holmer og skjær. I Sogn og Fjordane kan du finne en havn for deg selv, eller du kan søke fellesskap med andre båtfolk i en av de mange etablerte gjestehavnene.

Uansett er kulissene storslåtte. På yttersiden er det forblåst og goldt, men likevel vakkert og frodig. Som i en protest mot vær og vind klorer viljesterke blomster seg fast og danner små, fargerike oaser der det er lunt. Ikke bare er det majestetiske fjell på fastlandet, men midt i havet ligger det også en fjellverden. Markante fjell som reiser seg rett opp fra havet og er blitt til kjente seiligsmerker; Alden, Batalden, Kinn og mange flere.

Vær er det mye av, på godt og vondt. Gjennom tusenvis av år har det formet landskapet, men også dem som bor her. Mennesker blir små i slike omgivelser. De har lært seg å leve på naturens premisser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS