Saffier 23

Vakker og velseilende

For under 350 000 tusen får du en miljøvennelig og elegant dagsturbåt med smarte løsninger. Vi har testet båten som både blir vist under Båter i Sjøen og er nominert til Årets Båt 2011.

Publisert Sist oppdatert

Seilas prøveseilte Saffier 23 som ble vist for publikum for første gang under båtmessen i Düsseldorf i januar og som er nominert til Årets Båt i Europa for 2011 i klassen for spesielle båter. Vinner den blir det andre gang det lille verftet i Ijmuiden får den prestisjetunge utmerkelsen. 26-foteren deres vant sin kategori I 2009. Den lille 23-foteren er tegnet av Dean Hennevanger, den ene av de to brødrene som i dag driver verftet som faren startet på 1980-tallet etter å ha solgt verftet han eide i Australia og foretatt en syv års jordomseiling med familien. Sønnene overtok i midten av nittiårene; Dean som husdesigner og Dennis med ansvar for salg og markedsføring. 

For trang til overnatting

Selv om Saffier-båtene har sitt eget særpreg kjenner vi igjen innflytelsen både fra amerikanske Alerion Express og franske Tofinou. Saffier 23 er etter vår mening den mest vellykkede linjemessig, selv om man skal være mer enn sporty for å benytte båten til overnatting. Man reklamerer med køyeplass for to, men etter vår mening egner plassen under dekk seg best til stuasje. For morsom dagseiling er imidlertid båten perfekt. Om det skulle samle seg flere av dem er båten også velegnet til regattaseiling. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS