Test fra arkivet: Salona 42

Lettdreven  og balansert fra Kroatia

Det er ikke mange år siden det var utenkelig med båtbygging i Kroatia. AD Boats har på kort tid blitt et seriøst verft med flere modeller. Salona 42 er nettopp det; en seriøs 42-foter med bra potensiale.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 12 år tilbake og funnet en test av Salona 42 Testen var publisert i nummer 4-2008, og ble skrevet og utført av Asbjørn Thorup.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.    

Med Salona 42 er Salonas serie av båter så godt som komplett – foreløpig. Salona 42 har et tydelig slektskap med verftets 37-foter, og linjene er hentet i nabolandet Slovenia; også denne gangen er det J&J Design som står for designet. Felles for 37- og 42-foteren er at begge er bygd rundt en ramme i rustfritt stål, som skal gjøre båten svært stiv, samt ta opp kreftene på en effektiv måte om du skulle være uheldig og banke på grunn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS