Test fra arkivet: Wasa 360

Wasa 360 er en harmonisk seil- båt som seiler lett, godt og raskt under alle forhold. Balansen er perfekt og den går godt i sjøen.
Wasa 360 er en harmonisk seil- båt som seiler lett, godt og raskt under alle forhold. Balansen er perfekt og den går godt i sjøen.

Rask familiebåt med sporty tilsnitt

Fartsglade familier med krav til kvalitet i konstruksjonen og stil i innredningen, vil finne seg til rette i Wasa 360. Med høy rigg, dyp kjøl og stort ror seiler den fra de fleste på samme størrelse.

Publisert Sist oppdatert

I 1998 testet Curt Gelin to aktuelle bruktbåter og skrev en sammenligningstest i Båtnytt, forløperen til SEILmagasinet. Den gangen ble prisen for Contrast 36 vurdert mellom 535 000 til 675 000 kroner, mens Wasa 360 ble vurdert fra 285 000 til 450 000. Begge båtene blir fremdeles verdsatt høyt, men prisvariasjonen vil være høyere vurdert ut fra båtens tekniske stand. Du vil nok kunne plukke opp en sliten Wasa 360 ned mot 200 000 kroner, mens Contrast ligger noe over. Testen ble publisert over seks sider, den elektroniske versjonen har vi delt den opp i tre deler.

Med riggen til Wasa 55 som utgangspunkt, skisset Leif Ängermark på en rask havseiler av Entonner-størrelse. Erfaringene med Wasa 410 hadde dessuten vist at det gikk an å tegne raske båter uten å skjele for mye til IOR-regelen. Målet med den nye 36-foteren var at den skulle seile så mye fortere enn sine likesinnete at den ville slå dem på handicap.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER