VM ORCi

«Santa» konsolliderer

- Det er langt frem og champagnen er ikke en gang er satt i kjøleskapet, sier Claus Landmark til tross for klar VM ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha ledet den korte havseilasen fra start ble Claus Landmarks «Santa» forbiseilt rett før mål av Ralf Aspholm’s MAT 1180 «Datacom» som tok line honors i den døende vinden. - Det var en hard fight med «Santa» hele veien, men vi gjorde noen smarte taktiske manøvre mot slutten og kom forbi. Det var en fin måte å avslutte seilasen på sa Aspholm etterpå. Svenskens sterke avslutning forhindret ikke at «Santa» tok sin tredje seier på rad på korrigert tid og nå tilsynelatende seiler mot en VM tittel. Med seks poeng til gode på nummer to, finske Aaro Cantell og ytterleiger syv poeng til nummer tre Mati Sepp fra Estland ser det unektelig lovende ut for det norske laget.

Torkjell Vallands «Whita Shadow» falt en plass på sammenlagtlisten, til 5. plass etter 15. plass igår, mens Ronny Lindquists «X-en min» klatret til 11. plass sammenlagt etter 6. plass i gårsdagens seilas. Her er det Dag Usterud som sitter til rors.

I klasse A måtte seilasen avbrytes på grunn av lite vind og sterk motstrøm, mens klasse C fikk gjennomført sin seilas. Her er beste norske båt på 36. plass sammenlagt.

Klasse B og C deles fra nå av inn i et gull- og et sølvfelt. I tillegg til de tre nevnte får også Aasmund Drolsums King 40 «Magic» seile i gullfinalen.

Værmeldingen for idag sier noe mer vind, -8-12 knop og planen er derfor baneseilaser for klassene B og C med start kl 1200, og en kort offshore seilas fofr klasse A med start kl 1000.